Sony ZH8-serie 8K lcd led tv’s nu te koop in de Benelux

21 juli 2020 2 Minuten 0 Reacties
Sony ZH8 8k tv

In januari werden de eerste 8K lcd led-televisies van Sony al aangekondigd, maar vanaf nu kun je er ook voor naar de winkel. De nieuwe ZH8-serie staat in de Nederlandse en Belgische winkels voor prijzen vanaf 7.000 euro.

Sony ZH8-serie

De Sony ZH8-serie is de vlaggenschipserie voor 2020, bestaande uit een 75-inch en een 85-inch model. Ze zijn voorzien van alle high-end features die je vandaag de dag mag verwachten, waaronder zelfs de 8K Ultra HD-resolutie. Alle pixels, wat er viermaal zoveel zijn als bij de 4K-resolutie, worden aangestuurd door de Picture Processor X1 Ultimate van Sony.

De Processor X1 Ultimate werkt samen met de 8K X-Reality PRO engine. Sony maakt hierbij gebruik van een 8K-beeldendatabank. Om alle details perfect weer te geven refereert de upscaling-engine naar de beelden uit deze database. Dit moet volgens de fabrikant resulteren in een gedetailleerde beeldweergave. De ZH8 is tevens uitgerust met Backlight Master Drive met full-array local dimming. De ledmodules van deze modellen worden onafhankelijk aangestuurd. Later dit jaar volgt er een software-update die 8K/60fps en 4K/120fps via HDMI-ingangen mogelijk maakt.

Sony heeft het concept van Acoustic Surface-geluidstechnologie geïntegreerd in de ZH8. Dit onder de noemer Acoustic Multi-Audio. De Frame Tweeter-technologie laat het kader van de tv trillen om geluid te produceren. Sound-from-Picture Reality reproduceert de positie van de geluidsbron. Ook heeft de ZH8 een centrale luidsprekermodus waarbij de Acoustic Multi-Audio gebruikt kan worden als de centrale luidspreker van een thuisbioscoop. Natuurlijk is ook ondersteuning voor Dolby Atmos aanwezig.

Advertentie

De ZH8-serie is uitgerust met het Android TV besturingssysteem van Google. Ook is Google Assistant ingebouwd om tv-programma’s of films af te kunnen spelen, simpelweg door tegen het toestel te praten dankzij de ingebouwde microfoons. De ZH8 wordt geleverd met een hoogwaardige verlichte afstandsbediening van aluminium.

De 75-inch KD-75ZH8 heeft een adviesprijs van 7.000 euro, terwijl de 85-inch KD-85ZH8 10.000 euro kost. Voor meer informatie bekijk je de complete Sony 2020 tv line-up.

Reacties (0)