Sony toont 4K Ultra HD OLED TV tijdens CES 2013

08 januari 2013 1 Minuut 0 Reacties
Sony-4k-OLED-TV

Vorige week doken er al geruchten op over het feit dat Sony tijdens CES 2013 een unieke TV zou introduceren en vandaag zijn deze geruchten door de fabrikant zelf bevestigd. Sony heeft namelijk als eerste fabrikant een 4K Ultra HD OLED TV getoond. Hiermee wordt het beste van twee werelden samengevoegd; een hoge 4K resolutie en de beste beeldkwaliteit middels OLED.

Sony 4K Ultra HD OLED TV

De OLED TV heeft een afmeting van 56 inch en een resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels. Deze hoge resolutie moet zorgen voor een viermaal scherpere weergave dan dat we van Full HD gewend zijn. De OLED techniek wordt door Sony Super Top Emission genoemd en moet zorgen voor diepere zwartwaarden, een hoger contrast, minder energieverbruik en een nog slanker design dat dat we van de huidige LCD/LED modellen gewend zijn.

De 56 inch 4K Ultra HD OLED TV, welke overigens ook nog geen officiële naam meegekregen heeft, is ontwikkeld samen met AU Optronics en is helaas nog maar een prototype. Sony heeft dan ook aangegeven dat het niet duidelijk is of en wanneer dit model op de markt verschijnt.

CES 2013

Deze week worden er tijdens CES 2013 heel wat nieuwe producten getoond. Zo hebben LG en Samsung hun OLED TV’s opnieuw gepresenteerd en komen diverse fabrikanten met 4K Ultra HD TV’s.

Meer Sony producten

Sony 2013 LCD TV line-up
Sony 2013 Ultra HD TV line-up
Sony 2013 Blu-ray speler line-up


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)