‘Sony stapt uit ontwikkeling en productie LCD displays’

31 oktober 2011 1 Minuut 0 Reacties
Sony-KDL-40X3000

Het lijken lastige maanden en jaren te gaan worden voor de grote TV fabrikanten. Nadat we vorige week al vernamen dat Panasonic besloten heeft twee fabrieken te sluiten komt vandaag het nieuws dat Sony haar samenwerkingsverband met Samsung voor de ontwikkeling van LCD panelen zou willen beëindigen. Deze beslissing zou de TV tak van het bedrijf, welke al tijden verlies draait, weer wat omhoog moeten helpen.

De twee elektronica grootheden hebben een gezamenlijk bedrijf waarin LCD panelen ontwikkeld en geproduceerd worden. Volgens bronnen van Reuters zou Sony dit niet meer zien zitten, vooral omdat de TV markt aardig verzadigd raakt. Er worden inmiddels meer LCD panelen geproduceerd dan dat er verkocht worden waardoor de voorraden bij fabrikanten beginnen te groeien. Wanneer Sony uit de ontwikkeling van panelen stapt zou dit kosten besparen en risico verminderen. In plaats hiervan wordt de ontwikkeling uitbesteed.

Net als Panasonic denkt ook Sony meer uit de mobiele industrie te kunnen halen. Panasonic gaat zich focussen op de productie van mobiele displays terwijl Sony onlangs Ericsson uitgekocht heeft uit het gezamenlijke Sony Ericsson bedrijf. Sony ziet grote kansen en veel groei in de smartphone markt, welke nog steeds veel winst oplevert voor de fabrikant.

Zowel Sony als Samsung hebben nog geen officiële reacties op deze berichten gegeven maar gezien de slechte economische situatie en de problemen waarin ook concurrenten zich bevinden zal dit aardig in de beurt van de waarheid komen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)