Sony onthult 3LCD laserprojector tijdens ISE 2013

29 januari 2013 1 Minuut 0 Reacties
Sony-3LCD-projector

Sony introduceert tijdens Integrated Systems Europe 2013 (ISE) een nieuwe WUXGA-installatieprojector met laserlichtbron-technologie. Dit is de eerste 3LCD-laserprojector ter wereld die een lichtvermogen heeft van 4000 lumen en een WUXGA-resolutie (1920 x 1200).

Op basis van Sony’s laserlichtbron-technologie bevat de projector lasers in plaats van LED’s waardoor volgens de fabrikant een optimale helderheid wordt verkregen. Wit licht, bijvoorbeeld afkomstig van traditionele UHP-lichtbronnen, wordt in de 3LCD-engine geleid. In vergelijking met zijn voorgangers uit de F-serie zijn er volgens Sony verbeteringen in helderheid, contrastverhouding en kleurstabiliteit.

Een voordeel van de 3LCD laserprojector is dat er geen lampen vervangen hoeven te worden. De projector heeft een langere levensduur dan normale ‘lamp-projectoren’. Hierdoor worden de totale eigendomskosten (TCO) gereduceerd. Een ander voordeel is de nieuw ontwikkelde BrightEra 3LCD-technologie. Deze technologie biedt de projector maximaal 20.000 uur onderhoudsvrij gebruik, afhankelijk van de omgeving en configuratie van de projector. De BrightEra functie is met name van belang voor bedrijfs- en onderwijssectoren waar de projector wordt gebruikt gedurende langere perioden.

De projector is tevens voorzien van een zogenaamde ‘Picture Muting’-functie. Hiermee kan de gebruiker de presentatie snel starten zodra de mute-modus is uitgeschakeld. Dit moet zorgen voor een vloeiende presentatie van beelden met een zeer nauwkeurige kleurenreproductie. De laserlichtbron-projector is bovendien flexibel te installeren, inclusief de functionaliteit voor staande weergave.

De laserlichtbron-projector is leverbaar vanaf de zomer van 2013.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)