Sony NSZ-GS7 netwerk mediaspeler met Google TV te koop in Nederland

04 augustus 2012 2 Minuten 0 Reacties
Sony–NSZ-GS7

Sony kondigde eind juni al aan dat het Google TV platform op middels Sony producten naar Nederland zou komen en sinds afgelopen vrijdag is het eerste product in Nederland te bestellen. De NSZ-GS7 netwerk mediaspeler beschikt over de nieuwste versie van het Smart TV platform van Google en kan gebruikt worden om elke met HDMI uitgeruste TV 'slimmer' te maken.

Sony NSZ-GS7

Sony heeft de NSZ-GS7 inmiddels op de eigen website geplaatst voor een prijs van 200 euro. Wel moet hierbij gezegd worden dat het apparaat pas later deze maand geleverd zal worden. De netwerk mediaspeler wordt middels een HDMI kabel op een TV aangesloten en biedt vervolgens de mogelijkheid om te internetten, apps te downloaden en het Sony Entertainment Network te gebruiken op je TV.

Bij de netwerk mediaspeler wordt een afstandsbediening geleverd die beschikt over een touchpad voor eenvoudige bediening. Zo kun je middels een cursor eenvoudiger navigeren op het internet of de Google Play Store. Ook beschikt de afstandsbediening over een volledig QWERTY keyboard zodat het invoeren van website adressen of teksten een stuk sneller gaat. Alsof dat nog niet genoeg is beschikt de accessoire over een ingebouwde microfoon waarmee je middels Voice Search zoekopdrachten kunt uitvoeren.

Google TV

Het Google TV platform is Google’s antwoord op alle platformen die fabrikanten tegenwoordig met hun TV’s meeleveren. Google biedt de mogelijkheid om geoptimaliseerde apps als YouTube en Twitter via de Google Play Store te downloaden, te browsen middels de Chrome browser en ook muziek en films te downloaden. In de VS zijn al enige tijd Google TV producten beschikbaar van onder meer Sony en LG maar een groot succes kan het nog niet genoemd worden. Sony is de eerste fabrikant die Google TV naar Nederland brengt. Naast Google TV biedt Sony via SEN de mogelijkheid om muziek te downloaden (Music Unlimited) en films te huren (Video Unlimited).

Advertentie

Leer meer over het Google TV platform in het Google TV archief.

Sony NSZ-GS7 kopen

De NSZ-GS7 netwerkmediaspeler met Google TV kan op de website van Sony besteld worden voor een prijs van 200 euro.

Naast de netwerkmediaspeler brengt Sony ook een Blu-ray-speler met Google TV (NSZ-GP9) eerst in de Verenigde Staten en daarna in Canada, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en Nederland op de markt. Deze is beschikbaar vanaf oktober 2012 en kost 300 euro.

Reacties (0)