Sony lanceert 360 Reality Audio formaat dit najaar

16 oktober 2019 1 Minuut 2 Reacties
Sony360_presentation

Sony heeft deze week aangekondigd dat het nieuwe 360 Reality Audio formaat dit najaar samen met verschillende partners uitgebracht wordt.

Het nieuwe audioformaat omvat object-gebaseerde ruimtelijke audio waarmee diverse elementen van een muziektrack rondom de luisteraar geplaatst kunnen worden. Hierdoor krijg je vocalen, instrumenten en – bij live publiek – publiekgeluiden uit verschillende richtingen.

Sony 360 Reality Audio

Wat als muziek niet enkel uit een paar stereokanalen zou bestaan? Wat als je geluid zou kunnen beleven alsof je er midden in staat? Dat is het idee dat Sony naar voor schoof met 360 Reality Audio. En neen, dit is geen andere naam voor surround. De muziek komt niet alleen vanuit verschillende kanalen rond je, maar werkelijk ook vanuit totaal verschillende ruimtelijke posities.  Dus ook bijvoorbeeld vanuit de hoogte. Bovendien kunnen die posities veranderen tijdens de muziek.

Bij de lancering van het audioformaat zullen er volgens Sony zo’n 1.000 muzieknummers beschikbaar zijn, waaronder tracks van Pharrell Williams, Bob Dylan, en Billy Joel. Sony heeft daarnaast liveoptredens van Charlie XCX en Kodaline omgezet naar het nieuwe formaat. Voor 360 Reality Audio muziek werkt Sony niet alleen met zijn eigen platenlabel. Er zijn ook samenwerkingen met Universal, Warner en Live Nation voor meer content.

Om muziek in dit formaat te kunnen beluisteren is Sony samenwerkingen aangegaan met Amazon Music HD, Deezer en Tidal. De muziek kan native weergegeven op een nieuwe Amazon Echo Studio speaker, maar als je deze niet hebt moet je opstelling bestaan uit een receiver of versterker met Sony’s 360 Reality Audio decoder en een surround luidsprekeropstelling. Er wordt bij de lancering echter ook een mobiele app uitgebracht waarmee koptelefoons van de meeste fabrikanten samen kunnen werken.

Lees meer over het Sony 360 Reality Audio formaat.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (2)

Frans

Frans
17 oktober 2019 om 13:20

En weer een audio formaat erbij…. Zitten mensen hier nu wel op de wachten, we hebben er al zoveel. En de huidige apparatuur is er ook nog niet geschikt voor. Het klinkt allemaal mooi maar hebben we nu al niet genoeg keus zoals Dolby Atmos, DTS-X e.d….

Inloggen
Stef

Stef
18 oktober 2019 om 10:06

Beste liefhebbers van muziek en film,

Ik vind dit alles heel mooi maar men houd gewoon rekening met het commerciële belang. Een echte hififreak zal een externe dac gebruiken en daar dat apperatur is van al snel e. 3.000,= t/m 7.000,= zal menndie markt zeker niet bereiken. Men moet eerst maar een zaken als 4k uhd via een stream over de kabel zien te krijgen. Ook daar blijft men ver achter. Allemaal maar ontwikkel toch eerst eens door zodat het geloofwaardiger wordt.

PUUR COMMERCIEEL BELANG VOOR ALLE PRTIJEN DIE MEEDOEN. AMAZON, TIDAL EN UITERAARD SONY ZELF…

Een standaard receicer in de prijsklasse van ongeveer €. 2.000,= kan nog niet eens een fatsoenlijk stereobeeld plaatsen gezien de geringe capciteit van de voeding die gebruikt wordt of de zoals men tegenwoordig de veel gebruikte klasse D inzet in hun receivers. Ook een EU maatregel omdat zware voedingen milieu belastend zijn en dus niet ingevoerd mogen worden of tegen een extreem hoge prijs.

Als het überhaupt om muziek gaat en je kwalireit neer wilt zetten dan begint het met de juiste plaatsing van een set en de kwaliteit van componenten.

1. Koop een degelijke versterker;

2. Zorg voor een top dac;

3. Koppel bij gebruik van streaming bijvoorbeeld een BLUESOUND systeem aan zodat je
via dat component al je streamingdiensten kan inzetten. Gebruik uiteraard gewoon
één abbonemnent op bijvoorbeeld tidal hifi of qobuz. Dan luister je in ieder geval
op FLAC formaat, ofwel volledig cd kwaliteit ofmaster bij het topabbonement.

4. Een degelijke luidspreker wat ze tegenwoordig bijna niet meer kunnen maken i.v.m.
het feit dat daar geen alnico magneten meer mogen worden gebruikt. Zie tannoy hpd
295, 315 en 385. Apparatuur uit de late ’70’s.

In deze opstelling zou je voor de amp een mooie gebruikte bryston 2bst, 3bst en of 4bst of latere series zoals sst of sst2 kunnen plaatsen. In china maakt een chinees een top dac welke uit toocomponenten bestaat welke bij concurrenten al de e. 5.000 äntikken voor een €. 1.500,=. Merk: LKS DAC..Google maar..
Koppel gewoon een bluesound node uit de laatste serie van NAD rond de €. 250,= op marktplaats en €. 500,= nieuw in de winkel. Met bijvoorbeeld een top luidspreker uit de oude doos via marktplaats, bijvoorbeeld tannoy hpd serie 295, 315 of 385.

Kosten totaal occassions €. Amp bryston 2b,3b of 4b sst rond de €. 1.250,=tot e. 2.500,=/ dac €. 1.400,= pre-amp bryston bp 25 of 26 bijvoorbeeld rond de €. 1.500 tot en met €. 2.500,=, bluesound node 2 €. 300,= en een speakerset rond de e. 750 tot en met de e. 1750,= afhankelijk van welk model. Inndit geval tannoy hpd. Niet de remake hpd. Series: arden mk1 15″ , eaton 1p” en cheviot 12″.

Conclusie:

Een goede soundstage is voor diegene die echt een dikke portemonee heeft en daar bereid is voor te betalen. Het belachelijke commerciële idee drijft sony gewoon op om weer tot sony over te gaan of om hun partijen welke er allen geld aan verdienen.

MAAK EERST EENS IETS AF WAT NOG NIET AF IS EN ZORG DAT FILML EN SERIE LIEFHEBBERS 4K UHD MET HDR+ BEELDKWALITEIT KUNNEN STREAMEN. DANN KOMT HET ALLEMAAL WAT GELOOFWAARDIGER OVER DAN CONSUMENTEN NU AL WEER GEK TE MAKEN VOOR 8KUHD TV ETC.

EN LAAT MUZIEK ZIJN ZOLA HET BEDOELD IS..HET KOMT VAN VOOR EN NIET VAN ACHTER MAAR DAT BEGINT MET EEN GOEDE OPSTELLING VAN APPARATUUR MET BALLEN..

SUCCE met uw keuze enntral er niet in ok..

Inloggen