Sony introduceert AF8 oled tv en nieuwe XF-serie lcd led tv’s

09 januari 2018 4 Minuten 0 Reacties
Sony-AF8-oled-tv

Sony heeft zojuist op CES 2018 zijn nieuwste tv's voor 2018 gepresenteerd. De Japanse fabrikant brengt diverse nieuwe series naar de Benelux, waaronder een goedkoper oled-model in de vorm van de AF8, en drie lcd led tv-series; de XF90, XF85 en XF80-serie.

Sony AF8-serie oled tv

De A1-serie oled tv’s die Sony vorig jaar introduceerde was een groot succes, aldus de fabrikant zelf. En daarom wil Sony oled nog toegankelijker maken met de introductie van de AF8 oled tv-serie, bestaande uit een 55-inch en een 65-inch model. Veel kenmerken van de A1-serie zijn overgenomen bij de AF8-serie. Ook dit model ondersteunt HDR (High Dynamic Range) en wordt aangestuurd door de 4K HDR Processor X1 Extreme-beeldprocessor. Deze verbetert volgens de fabrikant de kleurnauwkeurigheid, het contrast en de helderheid.

De AF8 is daarbij uitgerust met een TRILUMINOS-display en biedt ondersteuning voor HDR in de vorm van HDR10, HLG (Hybrid Log Gamma) en Dolby Vision. Net als de A1 is de AF8 uitgerust met de Acoustic Surface-geluidstechnologie. Dankzij deze techniek resoneert het hele scherm mee op de geluidsgolven en komt het geluid dus uit het scherm.

Qua design heeft Sony wel wat aangepast. Zo heeft de AF8-serie een zichtbare voet volgens het One Slate-design concept. Aan de achterzijde is een subwoofer opgenomen en kabelmanagementsysteem verwerkt dat kan worden opgevouwen voor wandmontage. De AF8 is uitgerust met het Android TV besturingssysteem van Google. Ook is er de mogelijkheid om persoonlijke content zoals video’s of foto’s te bekijken en via Voice Search op de afstandsbediening snel op internet te zoeken via de tv.

Lees ook onze Sony AF8-serie review.

Sony XF90 lcd led tv-serie

Naast een nieuwe oled tv introduceert Sony diverse nieuwe lcd led tv’s. Het topmodel in deze categorie is de XF90-serie, beschikbaar in een 49-, 55-, 65- en 75-inch formaat. Dit model is uitgerust met een TRILUMINOS-display en de X1 Extreme-processor voor de weergave van 4K HDR.Daarbij is de XF90-serie voorzien van X-Motion Clarity technologie. Dankzij deze techniek worden snel bewegende beelden in actiefilms of bij sportwedstrijden vloeiender weergegeven. Deze technologie maakt gebruik van een direct LED localdimmingsalgoritme voor een optimale afstemming van de helderheid en beweging. De geïntegreerde 4K X-Reality PRO beeldprocessor moet volgens Sony zorgen voor een natuurgetrouw beeld en een hoog contrast.

Ook biedt de XF90 ondersteuning voor HDR in de vorm van HDR10, HLG en Dolby Vision. De tv is compatibel met Android TV van Google en dus zijn games en Apps beschikbaar via de Google Play Store. Dankzij Google Cast is het eenvoudig om content zoals Netflix, Uitzending Gemist of YouTube rechtstreeks te casten naar de tv.

Om het geluid naar een hoger niveau te tillen introduceert Sony een bijpassende soundbar. De HT-XF9000 sluit volgens de fabrikant aan bij het ontwerp bij het ontwerp van de XF90. Deze 2.1-kanaals-soundbar produceert Dolby Atmos dankzij de Vertical Surround Engine. De HT-XF9000 biedt ondersteuning voor Dolby Vision en is uitgerust met S-Force PRO front surround.

Sony introduceert ook nog de XF85- en XF80-series. De XF85-modellen komen in een 43-m 49-, 55-, 65-, 75-, en 85-inch formaat. De XF80-serie bestaat uit een 43-, 49- en 55-inch variant. Nog niet alle specificaties zijn bekendgemaakt maar wel duidelijk is dat de XF85-modellen over Dolby Vision beschikken, terwijl de XF80-modellen het zonder ondersteuning van Dolby vision moeten stellen. Daarnaast komt alleen de XF85-serie met de 4K HDR X1-processor.

Prijs en beschikbaarheid

Sony heeft nog niet bekendgemaakt wanneer de nieuwe televisies exact naar de Benelux komen en wat ervoor betaald moet worden.

Bekijk ook de complete Sony 2018 oled en lcd led tv line-up. Lees ook onze review van de Sony XF85-serie en onze Sony XF90-serie review.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)