Sony gaat LCD TV productie uitbesteden

20 oktober 2010 1 Minuut 0 Reacties
Sony-Google-TV-intro

Al enkele jaren zijn Sony en Samsung samen bezig geweest met de productie van LCD TV panelen. Daarna stuurde Sony deze panelen over de gehele wereld om ze op andere plaatsen tot een TV om te laten smelten. Maar, hier komt nu een einde aan aangezien het merk besloten heeft (zonder officiële bevestiging) de productie van LCD TV's uit te besteden aan Taiwan.

Vanaf eind dit jaar gaat Sony de productie van haar high-end TV’s uitbesteden aan twee Taiwanese bedrijven, Foxconn Electronics – welke ook Apple producten maakt – en Wistron. De geruchten gaan dat Foxconn Sony’s nieuwe ultra dunne TV’s, welke in de eerste helft van 2011 onthult worden, zal gaan produceren en assembleren. Wistron zal de nieuwe Google TV’s van Sony gaan produceren. Later in 2011 moet 70 tot 80 procent van de LCD TV productie uitbesteed zijn.

De reden voor deze drastische maatregel is dat Sony weer eens winst wil gaan maken. Een aantal van Sony’s fabrieken zijn al verkocht en de volgende stap is dus om de productie van goedkopere flatscreen TV’s uit te besteden. Sony is momenteel de derde grootste flatscreen fabrikant, achter Samsung en LG.

Reacties (0)