Sony lanceert FMP-X1 4K mediaspeler en kondigt 4K streamingdienst aan

08 april 2013 1 Minuut 0 Reacties
Sony-FMP-X1-4K-mediaspeler

Eerder vandaag maakte Sony de prijzen van haar kleinere 4K Ultra HD TV's bekend na eind vorig jaar het grote 84 inch model reeds gelanceerd te hebben. Maar, al dat moois moet natuurlijk voorzien worden van native 4K Ultra HD content om echt van de optimale beeldkwaliteit te kunnen genieten. Daarom lanceert Sony de FMP-X1 4K mediaspeler.

Sony 4K mediaspeler

De 84 inch KD-84X9005 wordt sinds de lancering al geleverd met een speciale harddisk met 4K content maar Sony heeft besloten een stand-alone mediaspeler te lanceren die deze harddisk zal vervangen. De speler gaat onder de naam FMP-X1 en wordt met 10 films, waaronder Bad Teacher, The Karate Kid, Taxi Driver, The Amazing Spider Man en Total Recall, in native 4K resolutie geleverd. Bezitters van de KD-84X9005 kunnen hun harddisk omruilen voor de mediaspeler. De speler krijgt een prijs van 699 dollar en moet vanaf april in de VS te koop zijn. Over de Nederlandse prijs en beschikbaarheid is nog niks bekend.

4K streamingdienst

Hoewel het met de mediaspeler dus mogelijk is om 4K content op een Ultra HD TV af te spelen is het nog niet helemaal duidelijk hoe je 4K content in huis haalt. Op dit moment ondersteunt de Blu-ray standaard geen 4K materiaal en veel experts zie streaming als de enige haalbare optie om het materiaal in huis te halen. Sony ziet ook mogelijkheden met streaming en heeft voor komend najaar een eigen 4K streamingdienst gepland staan. Zodra die dienst uitgerold wordt kunnen bezitters van de FMP-X1 mediaspeler betaalde 4K content downloaden. Het is nog niet bekend welke films Sony gaat aanbieden maar het bedrijf laat wel weten ook films te gaan aanbieden van andere grote filmstudio’s.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)