‘Sony en Panasonic ontvingen quantumdot-oledpanelen van Samsung Display’

26 augustus 2020 1 Minuut 0 Reacties
sony-new

Het lijkt erop dat Samsung Display ook aan Sony en Panasonic quantumdot-oledpanelen heeft uitgeleverd. Het gaat wel om een prototype. Daarnaast heeft zusterbedrijf Samsung Electronics natuurlijk ook al dit type scherm ontvangen. Het is echter nog niet zeker of één van de drie bedrijven een dergelijke tv maakt.

Ook Sony en Panasonic overwegen qd-oledpanelen – gerucht

Dat schrijft Business Korea op basis van onderzoek van onderzoeksbureau Omdia. Voor nu is het nog afwachten wat Sony, Panasonic en Samsung gaan doen. Het Zuid-Koreaanse bedrijf zou in elk geval ook overwegen om flink in te zetten op miniledtelevisies. Een analist meldt in elk geval dat Samsung tot eind 2021 weet welke tv’s het bedrijf wil uitbrengen. Dus dat zou inhouden dat een tv met qd-oledtechnologie pas in 2022 op z’n vroegst kan verschijnen.

Mocht Sony, Panasonic of Samsung besluiten een tv uit te brengen met qd-oledpanelen aan boord, dan start de productie pas in het derde kwartaal van 2021. Het duurt dus nog wel even voordat we de eerste tv’s met de genoemde panelen te zien krijgen.

Omdia denkt te weten dat Samsung tegen die tijd in staat is zo’n dertigduizend platen per maand te kunnen produceren. Voor de productie zou dan gebruikgemaakt worden van de zogenoemde multi-model glass-methode, waar LG ook dankbaar gebruik van maakt voor zijn oledtelevisies. Uit de platen worden dan verschillende beeldformaten gesneden, waardoor er efficiënt gewerkt kan worden.

Advertentie

De qd-oledpanelen zouden formaten moeten krijgen van 55, 65, 78 en 82 inch. Daarnaast zouden er ook gamingmonitoren gemaakt worden met dit type paneel. Uit één plaat kan dan bijvoorbeeld twee panelen van 82 inch en drie monitorpanelen van 32 inch gehaald kunnen worden. En anders kom je uit op twee 78 inch tv-panelen en zes 27″-panelen voor de monitors.

Reacties (0)