Sony Bravia Core: streamingdienst (app) exclusief voor Bravia XR-televisies

07 januari 2021 1 Minuut 2 Reacties
Sony Bravia tv’s 2021

Met Sony Bravia Core krijgen kopers van een nieuwe Bravia XR-televisie uit 2021 toegang tot de bibliotheek van Sony Entertainment Pictures.

Sony heeft vandaag tijdens de virtuele editie van CES 2021 zijn tv line-up voor 2021 aangekondigd. Hierin vinden we diverse nieuwe topmodellen, voorzien van de nieuwste technieken en standaarden. Maar, ook op het gebied van diensten presenteert Sony iets nieuws. De Japanse fabrikant komt namelijk met Sony Bravia Core.

Sony Bravia Core

Sony introduceert samen met zijn nieuwe televisies Bravia Core, een platform waarmee gebruikers toegang krijgen tot premium content van de filmstudio Sony Pictures Entertainment. Hier valt onder meer IMAX-content en content in 4K en HDR onder.

Via Sony Bravia Core krijg je toegang tot de nieuwste boxoffice films, nadat ze in de bioscoop verschijnen. Hiervoor krijg je een aantal credits gebaseerd op de televisie die je aangeschaft hebt. Kopers van de A90J-serie en Z9J-serie krijgen 10 credits. Bij de andere modellen krijg je 5 credits.

Je mag onbeperkt streamen uit de bibliotheek van Sony Pictures Entertainment, waarin honderden films staan. Dit mag gedurende 24 maanden als je een A90J of Z9J televisie koopt, of gedurende 12 maanden als je een van de andere XR-modellen koopt. Daarna moet ervoor betaald worden.

De films in de bibliotheek van Bravia Core zijn beschikbaar in 4K HDR en IMAX, en kunnen een zeer hoge bitrate gebruiken. De dienst biedt tot 80Mbps, wat op het niveau is van of hoger is dan een UHD Blu-ray. Bravia Core ondersteunt 4K met HDR10 i  een variabele bitrate. Audio wordt ondersteund tot DTS Digital 5.1 (geen Atmos vooralsnog).

Tot slot geeft Sony aan dat de dienst ook ook klaar is voor de toekomst, en er dus mogelijk bijkomende features geïntroduceerd worden. Of de dienst ook naar oudere televisies komt is vooralsnog niet bekend.

Sony AG85 oled tv
Lees ook

Sony 2021 oled tv en lcd led tv line-up met Z9J- en A90J-topmodellen


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Frans

Frans
07 januari 2021 om 22:22

80 mb nou dat haalt de kabel niet ik moet hier om lachen. Krijgen we straks probleem met het internet bij alle providers. We gebruiken al massa s terra bite nu met corona.
Laat ziggo het maar eerst is gaan waar maken met 4 k zenders want nu is het gewoon troep wat ze brengen in 4 k.

Inloggen
Eric Beeckmans

Eric Beeckmans
08 januari 2021 om 13:32

… KUNNEN een zeer hoge bitrate gebruiken. De dienst biedt TOT 80Mbps…
Geen reden om je zorgen te maken dus. De films worden niet uitsluitend in 80Mbps geleverd! Dat zou in geen enkel land tot succes leiden. Alle streaming diensten gebruiken adaptieve bitrates die zich aanpassen aan de beschikbare bandbreedte.

Inloggen