Sony begint met uitrol van Android Oreo voor televisies

30 januari 2019 1 Minuut 0 Reacties
Sony-KD-65AF9_Android8

Sony is officieel begonnen met het uitrollen van de Android Oreo-update voor zijn televisies die in Europa zijn verkocht. De update, met een opnieuw ontworpen thuisscherm, zal worden uitgerold naar televisies uit 2018, 2017 en de tweede helft van 2016.

Android Oreo voor Sony-tv’s

Sony is begonnen met het uitrollen van de Android Oreo-update in Europa, nadat het bedrijf eind 2018 dat al deed in de Verenigde Staten. De update zal geleidelijk aan beschikbaar worden gesteld voor televisies uit 2018, 2017 en de tweede helft van 2016, maar kan ook handmatig gedownload en geïnstalleerd worden. Wil je de update zo snel mogelijk automatisch ontvangen (en dus niet zelf willen werken met usb-apparaten), dan moet je ervoor zorgen dat de televisie automatisch geüpdatet kan worden; de update verschijnt binnen enkele weken.

Android Oreo staat in het teken van een nieuwe interface voor het besturingssysteem. Het thuisscherm concentreert zich op kanalen. Elke app of dienst kan een eigen kanaalrij krijgen waarin die content kan presenteren. Gebruikers kunnen apps verbergen en de indeling aanpassen, dus je hebt invloed op wat je te zien krijgt. Uiteraard brengt het nieuwe Android voor televisies ook andere dingen met zich mee. In ons uitgebreide achtergrondartikel lees je alles over de software-update en wat er nog meer is veranderd.

Reacties (0)