Sharp wil aandelen Pioneer verkopen om schuld af te lossen

17 april 2013 1 Minuut 0 Reacties
Sharp-Pioneer

Sharp gaat zijn aandelen in Pioneer verkopen om een schuld van 1,56 miljard euro af te lossen. Dit krijgt de Japan Times te horen van anonieme bronnen. De Japanse fabrikant heeft op dit moment ongeveer 30 miljoen aandelen in Pioneer.

Helpen door te investeren

De investering in Pioneer heeft Sharp destijds gedaan om Pioneer te helpen bij het aflossen van een schuld. Met 30 miljoen aandelen in Pioneer, goed voor een kleine 10 procent, werd Sharp in één klap de grootste aandeelhouder van de fabrikant.

Sharp’s schuld

Volgens anonieme bronnen van de Japan Times is Sharp nu, een half jaar na de investering, op zoek naar een koper voor de aandelen omdat ze zelf een schuld van omgerekend 1,56 miljard euro moet afbetalen. Sharp investeerde in de aandelen van Pioneer omdat het bedrijf ook kampte met schulden en deze snel afbetaald moesten worden. Zes maanden later is de situatie omgekeerd.

Samenwerking

De twee bedrijven hebben de intentie om samen te blijven werken. Pioneer is namelijk aandeelhouder van Sharp en bezit een aandeel van 0,8%. Ook onder meer Samsung en Qualcomm hebben een aandelen in het Japanse bedrijf.

Via: CNET


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)