Update: Sharp introduceert LCD monitor met ultradunne behuizing

09 juni 2010 1 Minuut 0 Reacties
Sharp-PN-V601-monitor

Tijdens de InfoComm, de grootste handelsbeurs voor audiovisuele producten ter wereld die op 9 juni 2010 van start gaat, presenteert Sharp een van de hoogtepunten van het evenement: een LCD videowall met de nieuwe PN-V601 monitoren. Deze opstelling met negen beeldschermen heeft een totale schermdiameter van maar liefst 4,6 meter (180-inch). De smalle rand is slechts 6,5 millimeter breed, zodat het totaalbeeld niet wordt onderbroken door onnodig grote overgangen tussen de afzonderlijke beeldschermen. Het aantal randloze monitoren kan naar wens worden uitgebreid en in een horizontale of verticale configuratie worden samengevoegd om één beeldoppervlak te verkrijgen.

“De PN-V601 vormt een nieuwe standaard op de markt voor monitoren met een dunne rand,” aldus Ronald Huijbregts, Product Marketing Manager Business Electronics van Sharp Electronics Benelux bv. “Vergeleken met andere, aanzienlijk kleinere LCD-monitoren ontstaan er bij de PN-V601 minder lijnen, omdat we met één scherm een groter oppervlak bestrijken. Evenredig aan de grootte van de monitorwand zijn de aanschafkosten per vierkante meter en het stroomverbruik ook nog eens lager.”

De combinatie van de indrukwekkende grootte, het vrijwel naadloze totaalbeeld en de briljante beeldkwaliteit van de PN-V601 zorgt ervoor dat de videowall een ware blikvanger is. De monitor beschikt over een Full LED-achtergrondverlichting voor een levendige en heldere weergave van alle beelden. Achter het LCD-scherm bevinden zich honderden witte LED’s die voor een uniforme lichtverdeling zorgen. Met een maximale helderheid van 700 candela per vierkante meter is er daarom geen sprake van afnemende helderheid aan de randen.

“Deze eigenschappen maken onze de PN-V601 perfect geschikt voor een reeks toepassingen met grote schermen – op handelsbeurzen, in grote bedrijfsruimtes en voor digital signage oplossingen – waarbij de monitoren worden gebruikt als reclameschermen, bijvoorbeeld op stations en luchthavens,” verklaart Ronald Huijbregts. Sharp levert tevens de benodigde software voor het kalibreren van de PN-V601. En wanneer de monitoren nog flexibeler gebruikt moeten worden, kan de wand op basis van een “modulair principe” eenvoudig worden uitgebreid. Opvallende kenmerken zijn de optionele interfacekaart met extra aansluitmogelijkheden (I/F-uitbreiding) en de mogelijkheid om een externe besturingseenheid aan te sluiten.

De PN-V601 wordt in december 2010 op de Nederlandse markt verwacht.

Bron: Sharp

Reacties (0)