Sharp en Philips gaan DTS Play-Fi ondersteunen op audiosystemen en tv’s

04 september 2019 2 Minuten 0 Reacties
dts-play-fi-1

Sharp en Philips gaan met DTS Play-Fi aan de slag. Dit is één van de standaarden waarmee je muziek in meerdere ruimten kunt afspelen en bedienen.

DTS Play-Fi is één van de standaarden waarmee je muziek in meerdere ruimten kunt afspelen en bedienen, oftwel; multiroomaudio. Er zijn nog niet veel grote fabrikanten die met deze standaard werken, maar Sharp en Philips hebben zich inmiddels aan het lijstje toegevoegd.

DTS Play-Fi

DTS Play-Fi is een standaard waarmee je draadloos audio kunt streamen vanaf al je mobiele en vaste apparaten naar alle audiosystemen en luidsprekers die de standaard ondersteunen. Zo kun je vanaf je computer, vanaf je tablet en vanaf je smartphone je eigen muziek of muziek van diverse streamingdiensten (Amazon Music, Deezer, Napster, Qobuz, Spotify, TIDAL, ect) naar luidsprekers, receivers en andere compatibele audioproducten streamen. Play-Fi ondersteunt de volgende bestandsformaten; mp3 (MPEG Layer III), m4a en .aac (Advanced Audio Coding), flac (Free Lossless Audio Codec) en wav (Waveform Audio File). In alle gevallen wordt een kwaliteit tot 24-bit/192kHz ondersteund.

DTS zet Play-Fi breed in en dat betekent dat de standaard/dienst op al je apparaten te gebruiken is. Er is een app voor Android, iOS, Kindle Fire en Windows. Naast het gebruik van de app wordt streaming middels AirPlay, Spotify Connect en DLNA ondersteund.

Advertentie

Sharp

UMC – Universal Media Corporation – is een bedrijf dat het merk Sharp voor audio- en videoproducten in Europa mag voeren, en dat bedrijf laat vandaag tijdens IFA 2019 weten dat speakers en soundbars van het merk Sharp binnenkort de DTS Play-Fi standaard gaan ondersteunen.

Philips

Ook TP Vision, het bedrijf dat de Philips-naam op televisies en audiosystemen voor de Europese markt mag zetten, laat weten dat het met Play-Fi aan de slag gaat. De standaard zal onder meer op televisies van Philips verschijnen waardoor de tv onderdeel van een multiroomopstelling kan worden en je zelfs audio van de tv naar een andere ruimte met Play-Fi speakers kunt streamen.

We zien DTS Play-Fi momenteel vooral terug bij fabrikanten van high-end audioproducten. Zo integreren onder meer Anthem, Rotel, Quad, McIntosh en Pioneer de standaard in hun versterkers en receivers. Met de toevoeging van Sharp en Philips lijkt het erop dat DTS aan terrein aan het winnen is.

Reacties (0)