Sharp 3D TV line-up 2013 met LE857E vlaggenschip LCD LED TV serie

17 april 2013 4 Minuten 0 Reacties
Sharp-LE857E

We hebben tijdens CES 2013 al een aantal nieuwe modellen va de Sharp 2013 HDTV line-up voorbij zien komen en deze week heeft de Japanse fabrikant de complete line-up voor Nederland bekendgemaakt. De meeste modellen, allemaal gebruikmakend van de LCD-techniek, zijn uitgerust met 3D weergave.

Dit artikel is een samenvatting met alleen producten die over 3D ondersteuning beschikken. Een overzicht van alle modellen, specificaties, en prijzen vind je in het Sharp 2013 LED TV overzicht op Homecinema Magazine.

Sharp 2013 3D TV series

Sharp introduceert dit jaar een relatief klein aantal nieuwe LED LCD TV’s en houdt ook nog een paar modellen die vorig jaar geïntroduceerd werden in het assortiment. De Japanse fabrikant heeft voor 2013 een aantal verbeteringen doorgevoerd, waaronder het terugbrengen van het energieverbruik en een vernieuwd design. De meeste modellen zijn dan ook voorzien van een zeer slanke bezel en de topmodel beschikken over een aluminium behuizing.

Ook qua features heeft Sharp vernieuwingen doorgevoerd. Zo is het Aquos Net+ platform vernieuwd en is volgens de fabrikant het aanbod van applicaties uitgebreid. Ook zijn er diverse mogelijkheden toegevoegd om content naar de TV te streamen en kunnen de meeste modellen bediend worden met de Remote Applicatie voor smartphones en tablets. Wat betreft de beeldkwaliteit heeft Sharp de Quattron techniek verbeterd voor een hoger contrast en natuurgetrouwe kleuren. Daarnaast maakt een aantal modellen gebruik van Edge Lit LED achtergrondverlichting en een aantal modellen maakt gebruik van Full LED. De modellen met 3D weergave zijn allemaal uitgerust met de actieve 3D techniek en actieve 3D brillen.

Advertentie

Sharp 8-serie 3D TV’s

Het topmodel voor 2013 is de LE857E serie LED LCD TV’s. De modellen in deze serie beschikken onder meer over een Full HD LCD paneel met Edge Lit LED achtergrondverlichting, de Quattron techniek, een 800Hz beeldtechniek, 3D weergave, Sharp’s Aquos Net+ platform met web browser, vier HDMI poorten en wifi middels een meegeleverde dongle. Ook is het mogelijk de TV de bedienen met een smartphone of tablet. De LE857E serie bestaat uit een 60 inch, een 70 inch en een 80 inch model en varieert in prijs van 2.799 euro tot 7.999 euro.

Een stapje lager vinden we de LE835E serie maar deze serie werd in 2012 al geïntroduceerd en daar hebben we vorig jaar ook reeds een review van gemaakt.

Sharp 7-serie 3D TV’s

De LE757E LED LCD TV serie is weer compleet nieuw en bestaat alleen uit een 90 inch model. Dit model beschikt over veel van dezelfde features als de LE857E serie maar is uitgerust met Full LED achtergrondverlichting en moet het doen zonder het Quattron paneel. De prijs van het 90 inch model bedraagt 12.999 euro.

Wanneer dit iets teveel van het goede is kun je gaan voor één van de modellen in de LE752E serie. Deze serie bestaat uit modellen met een formaat van 39 inch, 50 inch en 60 inch welke beschikken over dezelfde specificaties als de 90 inch TV in de LE757E serie maar het moeten doen met Edge Lit LED achtergrondverlichting. De prijzen variëren van 699 euro tot 1.699 euro.

Sharp 6-serie 3D TV’s

De nieuwe Sharp LE652E serie bestaat uit modellen die qua specificaties veel lijken op de modellen in de LE752E serie maar uitgerust zijn met een zwart design dat ook iets minder elegant is. De LE652E serie komt in een 39 inch, 50 inch en een 60 inch variant met prijzen die variëren van 649 euro tot 1.499 euro.

Alle specificaties, prijzen en modellen

Een overzicht van alle specificaties, features, modellen, formaten en prijzen van de hierboven genoemde LED TV series vind je in het Sharp 2013 LED TV overzicht op Homecinema Magazine. Voor een compleet overzicht van alle plasma TV’s, LCD TV’s, Blu-ray spelers, en home cinema systemen die Sharp in 2013 lanceert kun je terecht in ons 2013 Home cinema overzicht.

Selectie laagste prijzen


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)