Samsung toont spiegelende en transparante oled displays

10 juni 2015 1 Minuut 0 Reacties
Samsung-spiegel-oled

De oled-techniek lijkt een beetje aan de kant geschoven maar Samsung heeft vandaag nieuwe toepassingen de techniek getoond. De Koreaanse fabrikant toonde in Hong Kong transparante en spiegelende oled-displays.

Samsung ziet toekomst in interactieve oled-displays die tegelijkertijd als spiegel kunnen dienen of die doorzichtig zijn. De Koreaanse fabrikant ziet met name toepassingen in combinatie met de RealSense-technologie van Intel waarbij camera’s een 3D-scan van de omgeving maken. Hiermee zouden klanten van een kledingwinkel kleding of accessoires virtueel kunnen dragen wanneer ze voor de spiegel staan. Er zijn vandaag de dag al spiegelende lcd-displays op de markt maar Samsung belooft dat de oled-techniek scherpere, helderdere beelden met een hoger contrast en een snellere reactietijd toont. Het display van Samsung heeft een spiegeling van 75 procent.

Transparante oled-displays hebben we al vaker voorbij zien komen en Samsung ziet ook deze techniek in combinatie met RealSense. Zo kan het display advertenties tonen die middels spraak- en bewegingsbesturing bediend worden. De transparante oled-displays zijn volgens Samsung kleurrijker dan reeds bestaande technieken en bieden een transparantie van 40 procent. Het bedrijf heeft nog geen duidelijke plannen voor een lancering dus voorlopig gaan we deze displays niet in het straatbeeld of in winkels tegenkomen.

Reacties (0)