Samsung toont hoe gebruiksvriendelijk de nieuwe QLED tv’s zijn

07 februari 2017 2 Minuten 0 Reacties
samsung QLED TV 2

In een aantal video's laat Samsung zien hoe gebruiksvriendelijk de nieuwe QLED tv's zijn. Onder meer middels de nieuwe afstandsbediening.

Afgelopen januari presenteerde Samsung zijn nieuwe tv line-up voor 2017, waaronder de QLED-topmodellen. Deze tv’s bieden niet alleen een premium beeldkwaliteit, ook de gebruikservaring moet vele malen beter zijn. In een aantal video’s laat Samsung zien hoe gebruiksvriendelijk de QLED tv’s zijn.

Tv’s worden de laatste jaren vrij complexe producten, met allerlei nieuwe standaarden, technieken en mogelijkheden. Het gebruik van de tv moet volgens Samsung echter een stuk eenvoudiger kunnen. Te beginnen met het aansluiten van je apparatuur. Dat hoeft niet meer met allerlei kabels achterop je tv. De Samsung One Connect Box, die we al kennen, is het middelpunt voor al je kabels en kan netjes in de kast weggewerkt worden. Nieuw is dat deze box middels een zeer dunne en semi-transparante glasvezelkabel met de tv verbonden kan worden zodat deze kabel ook nauwelijks meer opvalt en je de tv strak kunt plaatsen of tegen de muur kunt hangen.

Ook de afstandsbediening is dit jaar veranderd, volgens Samsung in een echte premium en ergonomische remote. Een verfijnde oplossing waarmee je al je apparatuur moeiteloos kunt bedienen. De QLED tv zal alle bronnen automatisch herkennen en de afstandsbediening programmeren om deze apparaten te kunnen bedienen. Zelfs met spraakcommando’s zou je die aangesloten apparatuur volgens Samsung moeten kunnen bedienen.

Advertentie

Daarnaast heeft Samsung ook het Tizen smart tv-platform op de schop genomen met een aantal verbeteringen. Onderdeel daarvan is de Smart View-app, waarmee je toegang kunt krijgen tot de apps die op je tv te vinden zijn. Open bijvoorbeeld Netflix op je smartphone, zoek naar de serie en laat deze serie vanaf je telefoon op je tv starten. Samsung heeft ook het uiterlijk van het smart tv-platform deels aangepast om het gebruiksgemak te vergroten.

Bekijk ook de complete Samsung 2017 lcd led tv line-up. Hier vind je alle modellen, specificaties en prijzen. Bekijk daarnaast het 2017 home cinema overzicht. Hier vind je ook alle andere home cinema-producten die Samsung naar Nederland en België brengt.

Reacties (0)