Samsung toont buigbare Ultra HD tv van 105-inch

05 september 2014 1 Minuut 0 Reacties
Samsung-buigbare-tv

Het was al aangekondigd maar toch stonden we er nog van te kijken; een tv met een formaat van 105-inch, een 4K Ultra HD-resolutie en een display dat door de gebruiker gebogen kan worden. Samsung toonde dit model deze week tijdens IFA 2014.

IFA 2014 staat in het teken van de gebogen tv’s met hoge resolutie display maar Samsung gaat nog een stap verder. De Koreaanse fabrikant heeft namelijk een tv aan het publiek getoond die middels een knop op de afstandsbediening gebogen kan worden. Nee, het prototypemodel dat getoond werd deed alles volautomatisch maar het idee was duidelijk.

Natuurlijk hebben we Samsung even naar het nut van een buigbaar display gevraagd maar daar kwam niet echt een bevredigend antwoord uit. In onze optiek heeft een gebogen scherm het nadeel van de slechte kijkhoek en dus kun je het scherm vlak instellen wanneer je met meerdere mensen kijkt. Volgens de Koreaanse fabrikant is dit echter niet waar en is het puur een kwestie van voorkeur.

Samsung is overigens al begonnen met de verkoop van de eerste buigbare tv. In thuisland Korea wordt een model met een formaat van 78-inch reeds in beperkte oplage verkocht. Of en wanneer we de eerste flexibele tv in Nederland kunnen verwachten is vooralsnog onduidelijk. Wel maakte de Koreaanse fabrikant deze week bekend de line-up gebogen tv’s de komende weken flink uit te breiden.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)