Samsung toont 55 inch 3D TV zonder bril, mogelijk binnen 3 jaar te koop

17 maart 2011 1 Minuut 0 Reacties
samsung-55-inch-3D-TV-zonder-bril

Samsung heeft deze week in China een 55 inch prototype 3D TV zonder bril gedemonstreerd die volgens de fabrikant wel eens binnen drie jaar op de markt zou kunnen verschijnen. Volgens Tech-On maakt het display gebruik van twee LCD panelen; een voor het daadwerkelijke beeld, en een ander, eroverheen gelegd, voor het schakelen tussen 2D en 3D modus.

Zoals met andere autostereoscopische 3D TV’s zijn er bepaalde ‘sweet spots’ waar vanuit het 3D beeld optimaal bekeken kan worden. In dit geval heeft Samsung negen van deze sweet spots weten te creëren met een optimale kijkafstand van tussen de 2,5 en 6 meter. Het onderliggende LCD panel heeft een Full HD resolutie, een 500 cd/m2 helderheid en een 4.000:1 contrast ration. Dit prototype maakt gebruik van CCFL (standaard LCD) achtergrondverlichting, maar volgens Samsung is dit te vervangen voor LED achtergrondverlichting.

Het is nog niet zeker of de TV ook daadwerkelijk op de markt zal verschijnen en voor welke prijs dit dan zal zijn, maar Samsung geeft aan dat het ongeveer drie jaar duurt om dit model te commercialiseren.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)