MultiView: Twee verschillende bronnen met audio tegelijkertijd op één TV

10 september 2012 1 Minuut 0 Reacties
Samsung-multiview

TV's worden steeds geavanceerder met nieuwe technieken en functies. 3D is een van deze nieuwe features maar maakt meer mogelijk dan alleen een derde dimensie. Verschillende fabrikanten gebruiken de 3D techniek namelijk ook om een nieuwe vorm van TV kijken te introduceren; twee verschillende bronnen met eigen audio tegelijkertijd op één TV weergeven.

Samsung heeft deze techniek ongedoopt tot MultiView en gaat toekomstige TV’s hiermee uitrusten. Het eerste model dat voorzien zal zijn van MultiView is de 55 inch ES9500 OLED TV. Het principe is heel simpel; de ene persoon kijkt een voetbalwedstrijd (of iets anders) terwijl de andere persoon op dezelfde TV naar een film of favoriete soap kijkt. Het enige wat je hiervoor moet doen is de speciale Samsung MultiView 3D brillen opzetten. Zonder het gebruik van deze brillen zou je namelijk de twee bronnen door elkaar zien lopen op het scherm. De bril zorgt ervoor dat de beelden gescheiden worden voor elke persoon, waar normale 3D brillen twee beelden scheiden voor het linker en rechter oog.

Hoewel het dragen van een bril tijdens het TV kijken misschien niet het meest comfortabel is levert dit nog een extra voordeel op. De brillen zijn namelijk voorzien van kleine speakers die dus ook alleen de audio van de bron die jij bekijkt weergeven. De MultiView 3D brillen zijn draadloos verbonden met de TV en kunnen middels een klein knopje aan de bovenzijde schakelen tussen de twee bronnen.

Van de 3D brillen zijn we voorlopig dus nog niet af, maar misschien maakt deze functie het interessant voor je?

Bron: FlatpanelsHD

Reacties (0)