Samsung maakt reflecties minder zichtbaar op QD-OLED televisie

10 januari 2022 1 Minuut 1 Reacties
Samsung microled 2022

Afgelopen week presenteerde Samsung tijdens CES 2022 zijn tv line-up voor 2022, maar tegen de verachtingen in zat daar geen QD-OLED-televisie tussen. De Zuid-Koreaanse fabrikant had wel en prototype bij dat dit jaar op de markt moet verschijnen en dat model lijkt over een nieuwe techniek te beschikken om reflecties te minimaliseren.

Tv-expert Vincent Teoh heeft op Twitter een video geplaatst waarin hij een lamp richt op zowel de Samsung QD-OLED-televisie als de conventionele oled-televisie van LG. De lamp is op de QD-OLED-televisie minder duidelijk zichtbaar en dus kunnen we concluderen dat Samsung een nieuwe techniek gebruikt om de hinderlijke reflecties op oled-televisies te minimaliseren.

Het QD-OLED-paneel van Samsung is voorzien van een soort antireflectiecoating, of eigenlijk een geoptimaliseerde structuur van de geprinte oled-pixels. Dit zorgt ervoor dat het licht diffuus gemaakt wordt en reflecties van lampen en objecten tot een minimum beperkt worden. Samsung doet er alles aan om concurrent LG te overtreffen met de verbeterde oled-techniek. QD-OLED moet in de basis al zorgen voor een hogere helderheid en betere kleurweergave, maar de Zuid-Koreaanse fabrikant zet dus ook in op minder reflecties.

Wanneer Samsung zijn eerste QD-OLED-televisie precies uitbrengt is vooralsnog niet bekend, maar het is wel goed om te weten dat Sony gebruikmaakt van hetzelfde paneel, ontwikkeld door Samsung. De vorige week aangekondigde A95K QD-OLED-televisie van Sony zou dus over dezelfde technologie voor het minimaliseren van reflecties moeten beschikken.

Samsung microled 2022
Lees ook

Samsung tv’s in 2022: dit zijn de vernieuwingen voor Neo QLED, microled en lifestyle

Reacties (1)