Samsung & LG ontwikkelen 55 inch OLED prototypen, Apple is geïnteresseerd

21 september 2011 1 Minuut 0 Reacties
lg-oled

Alle puzzelstukjes rondom de eerste OLED TV's lijk op hun plek te gaan vallen. Dat is althans als we de laatste berichten van het Koreaanse etnews moeten geloven. Volgens de krant hebben zowel Samsung als LG inmiddels hun eerste OLED prototypen ontwikkeld, welke eind dit jaar of begin volgend jaar tijdens de CES gepresenteerd moeten worden. Apple zou daarnaast meteen aangegeven hebben deze displays te willen gebruiken voor haar eerste stapjes in de TV markt.

LG kondigde eerder al aan in 2012 met een 55 inch OLED TV te komen en ook Samsung is al langer bezig met de ontwikkeling van een OLED TV van dit formaat. Ook wat betreft Apple horen we al maanden geruchten dat het bedrijf de TV markt zou willen gaan veroveren met intelligente (Smart) TV’s met een hoge resolutie en het ultieme OLED display. Het zou dus allemaal best eens samen kunnen komen in 2012, zeker aangezien etnews het vaker bij het rechte eind heeft gehad.

Naast LG zou ook Samsung plannen hebben om de massaproductie van 55 inch OLED TV’s, weliswaar in kleine aantallen, halverwege 2012 op te starten. OLED TV’s moeten een hoger contrast, een hogere helderheid, een lagere energierekening en diepere zwartwaarden bieden dan standaard LCD/LED TV’s, maar zullen in eerste instantie qua prijs een stuk duurder zijn. Meer informatie over OLED TV’s vind je op deze pagina.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)