Samsung lanceert 7 en 9 serie 3D monitoren

25 maart 2011 2 Minuten 0 Reacties
Samsung-Monitor-SA950

Samsung lanceert twee lijnen IT-monitoren met 3D weergave. Op deze 7 en 9 serie monitoren, met een schermgrootte van 23 en 27 inch, kun je niet alleen 3D games, maar ook 3D films, 3D uitzendingen en zelfgemaakte 3D foto’s en video’s bekijken.

Nu er steeds meer 3D content uitkomt en camera’s en webcams verkrijgbaar zijn waarmee mensen zelf 3D opnamen kunnen maken, neemt ook de vraag naar 3D monitoren toe. Hoewel andere 3D monitoren vaak alleen geschikt zijn voor gaming, kun je met de Samsung 3D monitoren ook 3D films, TV uitzendingen in 3D en zelfgemaakte 3D foto’s en 3D video’s bekijken. Op sommige modellen kun je zelfs 2D content in 3D bekijken, dankzij de toepassing van Samsung’s real-time ‘2D naar 3D conversietechnologie’. Dit geldt niet alleen voor content op de PC, maar ook voor de content van een aangesloten Blu-ray speler, game console of decoder.

Samsung 7 en 9 serie 3D monitoren

De monitoren uit de 7 en 9 serie bieden volgens Samsung de beste beeldkwaliteit op een monitor, of het nu om 2D of 3D content gaat. Samsung’s nieuwe Ultra Clear Panel technologie laat levendige kleuren en een grote helderheid zien op het display dat spiegeling tegengaat. Het LED backlit panel heeft 100% RGB dekking voor de meest realistische kleurreproductie. De metallic zilveren 9 serie heeft een asymmetrisch ontwerp, waarbij alle elektronica is verwerkt in de voet. De 7 serie is ontworpen volgens Samsung’s Touch of Color design met kleuraccenten in de lijst voor een stijlvolle look. Voor extra gebruikscomfort zijn de monitoren voorzien van de Eco Light Sensor die automatisch de helderheid van het scherm aanpast aan de lichtsterkte in de ruimte. De Eco Motion Sensor zorgt voor een lager energieverbruik door automatisch het display aan of uit te schakelen wanneer je in de buurt van de monitor komt. Door de toepassing van de LED backlit technologie verminderen de 7 en de 9 serie de energieconsumptie met 40% in vergelijking met traditionele monitoren. De lijst, de achterzijde en de voet van de monitoren uit de 9 serie zijn van recyclebaar materiaal gemaakt.

3D monitoren met HDTV-tuner

Voor degenen die hun TV en PC monitor willen samenbrengen of de monitor als tweede TV willen gebruiken kunnen kuezen voor de HDTV monitor (MFM) uit de 7 en 9 serie. Deze uitvoeringen hebben een HDTV-tuner voor live TV kijken in aanvulling op de connectie met de PC en AV apparatuur. Met picture-in-picture kun je tegelijkertijd een sportwedstrijd bekijken en online de spelerstatistieken inzien.

De Samsung monitoren uit de 7 en 9 serie zijn vanaf april in Nederland verkrijgbaar. De adviesprijzen zijn nog niet bekend.

Reacties (0)