Samsung kondigt tv en audio line-up voor 2020 aan

14 februari 2020 5 Minuten 8 Reacties
Samsung QLED tv line-up 2020 1

Samsung heeft tijdens zijn eigen Samsung Forum de Europese av line-up voor 2020 aangekondigd. Veel verrassingen ten opzichte van wat we tijdens CES 2020 gezien hebben zijn er niet.

Zo kunnen we ook in Nederland en België de Q950TS als topmodel verwachten.

Focus op 8K QLED

Samsung legt de focus dit jaar op de 8k-resolutie, met een compleet nieuwe serie 8K QLED tv’s. Het topmodel is de Q950TS-serie, bestaande uit 65-inch, 75-inch en 85-inch modellen die over een Infinity Design beschikken. Dit betekent dat de schermranden nauwelijks meer zichtbaar zijn. Het Infinity Screen levert een screen-to-body ratio van 99 procent en een slank profiel van 15mm met zes ingebouwde luidsprekers.

Bekijk ook de complete Samsung 2020 QLED tv line-up.

Naast de Q950 heeft Samsung ook de Q900TS en Q800T aangekondigd, waardoor het portfolio QLED 8K-tv’s is uitgebreid. De schermen zijn verkrijgbaar in 55- tot 98-inch.

Natuurlijk ontbreken ook de 4K QLED tv’s dit jaar niet, met de Q60T-, Q70T-, Q80T-, Q90T- en Q95T-modellen. Deze televisies zijn verkrijgbaar in maten van 43- tot 85-inch.

Artificial Intelligence

2020 staat voor Samsung naar eigen zeggen ook in het teken van articial intelligence (AI). Quantum Dot AI combineert de 8K-contentprocessor van Samsung met het Tizen-platform om alle content op te schalen naar de hoogste resolutie. Ongeacht de bron of de huidige resolutie kan inhoud nu worden weergegeven door 33 miljoen pixels. Adaptive Picture analyseert daarnaast de lichtomstandigheden en de inhoud op het scherm om de beeldkwaliteit te optimaliseren, of er nu tv wordt gekeken in een lichte of donkere kamer.

AI is ook toegepast op het gebied van audio. Active Voice Amplifier herkent achtergrondgeluid in de ruimte automatisch en past de stemhelderheid daarop aan. Objecting Tracking Sound+ (OTS+) creëert een driedimensionaal geluidseffect door de meerdere luidsprekers aan de bovenkant, zijkant en onderkant van de tv te combineren met een eigen AI-algoritme. OTS+ combineert de audio met de actie op het scherm voor een optimale kijkervaring. Tot slot lanceert Samsung Q-Symphony, een implementatie met meerdere luidsprekers. Bij de 2020 QLED-tv’s blijven de boven- en zijluidsprekers actief bij het aansluiten van een soundbar uit de Samsung Q-serie voor een rijker, voller surroundgeluid.

Nieuwe soundbars

De line-up van de Europese Q-serie 2020, inclusief Q800T, Q70T en Q60T, is speciaal ontwikkeld om samen te gaan met de nieuwe QLED tv’s. De topmodellen zijn voorzien van de Acoustic Beam-technologie en geïntegreerde object-based audio door Dolby Atmos en DTS:X. De nieuwe Samsung S-serie (S60T en S40T) zijn stand-alone soundbars. De S-serie is volgens de Koreaanse fabrikant stijlvol, slim en past perfect in elke kamer.

Smart tv

Op het gebied van smart tv kunnen we ook enkele verbeteringen en vernieuwingen verwachten. Disney+ is beschikbaar in Nederland en zal vanaf 24 maart in heel Europa worden uitgerold en beschikbaar zijn op Samsung-tv’s. De tv’s bieden daarnaast meerdere opties voor spraakassistenten, waaronder Amazon Alexa, Google Assistant en Bixby.

Multi-View ontwikkeld is voor consumenten die vaak ook nog andere apparaten gebruiken terwijl ze tv-kijken. Hiermee kunnen gebruikers hun mobiele apparaat uitbreiden naar een groter scherm, met de flexibiliteit om te kiezen tussen 14 verschillende lay-outopties voor twee vensters. Tap View maakt het eenvoudig om je smartphone op de tv aan te sluiten. Je kunt nu je telefoonscherm op de tv bekijken, door simpelweg de twee apparaten elkaar aan te laten raken.

The Sero Lifestyle TV

Samsung kondigt ook de Europese lancering van The Sero aan, een lifestyle-tv. The Sero draait net als een smartphone tussen horizontale en verticale oriëntaties. Gebruikers kunnen hun smartphone spiegelen naar het scherm en zo genieten van een verscheidenheid aan content en de overgang tussen de verschillende scherm oriëntaties.

Bovendien is de design-first-tv van Samsung, The Serif, dit jaar verkrijgbaar in 43-, 49- en 55-inch modellen en in twee nieuwe kleuren: Cloud White en Cotton Blue. The Frame maakt de line-up van lifestyle-televisies rond. Naast de bestaande schermformaten zijn de 32- en 75-inch modellen toegevoegd. Met de nieuwe, op AI gebaseerde auto-curate-functie in de Art Store, is de Frame nu in staat om illustraties voor te stellen die aansluiten bij de specifieke smaak van de gebruiker.

Meer informatie

Binnenkort publiceren we een overzicht met alle modellen, specificaties en prijzen voor Nederland en België. Alle producten die Samsung dit jaar naar de Benelux brengt vind je in het 2020 homecinema overzicht.

Reacties (8)