Samsung kondigt HW-K950 soundbar met Dolby Atmos aan

04 januari 2016 1 Minuut 1 Reacties
Samsung-HW-K950

Samsung heeft vandaag de HW-K950 aangekondigd. Dit is een soundbar die voorzien is van Dolby Atmos-ondersteuning.

Afgelopen jaar verschenen de eerste home cinema-receivers met Dolby Atmos en ook kondigde Yamaha de eerste soundbar met Dolby Atmos aan. De verwachting was al dat we tijdens CES 2016 meer van de nieuwe audiostandaard zouden horen en Samsung is één van de eersten die ermee aan de slag gaat.

Samsung heeft vandaag de HW-K950 aangekondigd. Dit is een soundbar die voorzien is van Dolby Atmos-ondersteuning, wat betekent dat je een ‘3D geluidservaring’ krijgt middels een slanke soundbar, een draadloze subwoofer en twee draadloze luidsprekers voor de achterzijde van de kamer. Samsung noemt het een 5.1.4 Dolby Atmos-systeem, waarbij de soundbar en luidsprekers aan de achterzijde ook audio richting het plafond sturen.

In een ‘echte’ Dolby Atmos opstelling heb je onder meer luidsprekers aan het plafond hangen maar de meeste mensen zitten hier niet op te wachten. Een alternatief zijn luidsprekers die audio richting het plafond sturen en middels weerkaatsing de audio-objecten van boven de luisterpositie laten komen. Een echte soundbar kunnen we dit systeem niet noemen want je moet de twee speakers aan de achterzijde dus ook nog kwijt, plus de draadloze subwoofer.

Advertentie

Wanneer de Samsung HW-K950 precies verschijnt en wat ervoor betaald moet worden is nog niet duidelijk. We verwachten later deze week meer informatie.

Reacties (1)