Video: Samsung introduceert oprolbare OLED TV’s in 2013-2014

13 december 2010 1 Minuut 0 Reacties
samsung-oprolbare-OLED

De OLED techniek opent voor veel fabrikanten een hele nieuwe wereld met nieuwe toepassingen en mogelijkheden. Samsung heeft het nu al over de nabije toekomst met flexibele en oprolbare OLED schermen. Samsung verwacht de oprolbare OLED TV's in 2013 of 2014 te kunnen introduceren.

In een recent interview heeft de Senior Manager van Samsung Mobile Display (De OLED divisie), Kim Seong Cheol, laten weten dat Samsung 0.2 mm flexibele AMOLED schermen heeft ontwikkeld en ook toonte hij een prototype van deze schermen. Ter vergelijking: print papier heeft een dikte van 0.1 mm.

De oprolbare OLED krant

Kim vertelde dat Samsung een OLED prototype ontwikkeld heeft dat lijkt op een stuk papier. Dit paneel is rolbaar en heeft een geïntegreerd touchscreen waarmee je door de content kunt gaan, net alsof het een geprinte krant is. Daarnaast gaf Kim aan dat Samsung zelfs in staat is om 0.1 mm dunne OLED panelen te fabriceren en deze moeten dan ergens in 2013 of 2014 geïntroduceerd worden. De oprolbare OLED krant zal ergens in 2015 op de markt gebracht worden.

Hieronder vind je een demonstratie van het flexibele OLED panel.

Bron: FlatpanelsHD

Reacties (0)