Samsung eerste met massaproductie 3D LCD TV

27 januari 2010 1 Minuut 2 Reacties
samsung-3d-plasma-hdtv

Samsung heeft vandaag aangekondigd te starten met de massaproductie van 3D LCD TV's, en zegt hiermee de eerste fabrikant te zijn die dit doet. De modellen zullen zowel uitgerust zijn met CCFL verlichting als LED achtergrondverlichting en maken gebruik van active shutter brillen.

Samsung zal 40 inch, 46 inch, en 55 inch modellen gaan produceren en gebruik maken van de nieuwe True 240Hz technologie in alle modellen. Volgens het bedrijf moet deze technologie, en de snellere responstijd dan voorgaande modellen (20% sneller, tot wel 4 ms), de 3D ervaring natuurlijker en vloeiender laten verlopen. Een snelle responstijd is dé belangrijkste factor voor 3D TV kwaliteit aangezien de beelden voor het linker en rechter oog achtereenvolgend vertoond worden. Samsung zegt dat de 240Hz technologie ook voordelen heeft voor 2D content, en vooral voor snel bewegende beelden.

Het doel van Samsung is om marktleider te worden voor 3D TV’s en start daarom als eerste met de massaproductie van LCD en LED 3D TV’s.

Waarschijnlijk wordt de 55 inch versie het meest populair aangezien deze maat vaak als beste bestempeld wordt voor 3D. Natuurlijk zijn de nieuwe modellen Full HD en kan alle 2D content er gewoon op weergegeven worden.

Er zijn nog geen model nummers naar buiten gebracht, maar we gaan er van uit dat dit dezelfde modellen zijn als die Samsung tijdens de CES 2010 gepresenteerd heeft.

Reacties (2)