Samsung demonstreert Tizen voor Smart tv’s

04 juni 2014 1 Minuut 0 Reacties
Samsung-tv-Tizen

Gisteren werd duidelijk dat Samsung volgend jaar vol gaat inzetten op een nieuw platform voor Smart tv's. Dit platform gaat onder de naam Tizen en moet met name op het gebied van snelheid en gebruiksgemak een grote verbetering zijn. Na het vrijgeven van de SDK waarmee ontwikkelaars aan de slag kunnen voor de ontwikkeling van apps heeft Samsung deze week ook het platform voor het eerst werkend getoond op een Smart tv.

Verschillende media hebben vandaag foto’s en video’s gepubliceerd van het nieuwe Tizen-platform dat draait op een Smart tv van de Koreaanse fabrikant. Zo zien we onder meer een gloednieuwe interface met een tv-vriendelijke app-launcher terug, vergezeld door geoptimaliseerde interfaces voor muziek- en videobronnen. Ook is er een web browser aanwezig om websites en video’s te bekijken die niet in app-vorm aangeboden worden. Samsung toonde ook een nieuwe afstandsbediening waarmee middels bewegingen genavigeerd kan worden. Daarnaast kan je smartphone in één enkele stap direct als afstandsbediening gebruikt worden.

Momenteel is nog niet duidelijk wanneer we de eerste Tizen tv’s op de markt kunnen verwachten. Het is eerst aan de ontwikkelaars van apps om een groot en interessant aanbod op te bouwen. Samsung zal met weinig geen genoegen nemen aangezien de Koreaanse fabrikant het grootste app-aanbod heeft met het platform dat op de huidige Smart tv’s te vinden is. De verwachting is dat we in januari, tijdens CES 2015, de eerste tv’s met Tizen te zien krijgen.

Meer informatie over het nieuwe platform vind je onder andere op de websites van Engadget en Tizen Experts.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)