Samsung brengt stemassistent Bixby 2.0 ook naar smart tv’s

19 oktober 2017 1 Minuut 0 Reacties
samsung-bixby (1)

Samsung heeft laten weten dat stemassistent Bixby, versie 2.0, volgend jaar ook op smart tv's wordt uitgebracht. De vernieuwde assistent moet dienen als een smarthomehub voor alle slimme apparaten in huis, waaronder dus de televisie.

Bixby 2.0 naar televisies van Samsung

Samsung heeft tijdens haar jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie Bixby 2.0 aangekondigd. Deze versie van de stemassistent moet de huidige variant gaan vervangen. Als we Samsung mogen geloven, dan is de persoonlijke assistent er enorm op vooruitgegaan, waardoor die moet kunnen concurreren met Amazon Alexa, Google Assistant en andere assistenten. Momenteel spreekt de digitale assistent alleen nog maar Engels en Koreaans, dus voorlopig zullen we er in Nederland nog maar weinig aan hebben wanneer de vernieuwing plaatsvindt.

In 2018 zal Samsung Bixby naar de smart tv’s van het bedrijf brengen, in de Verenigde Staten en Korea. Verder is er helaas weinig bekend over de plannen. Wordt het een software-update? Komt de assistent alleen naar de televisies uit 2018? Omdat Samsung haar Tizen-platform niet jaarlijks update, lijkt het erop dat het laatste het geval zal zijn. Waarschijnlijk horen we meer over deze assistent op de televisies van het Zuid-Koreaanse bedrijf tijdens de CES-beurs in Las Vegas. Dit vindt plaats in de tweede week van januari, vanaf 7 januari 2018.

Reacties (0)