Samsung brengt dit jaar nog televisie op basis van microled uit

26 april 2018 1 Minuut 1 Reacties
Samsung-microled-the-wall

Begin dit jaar toonde Samsung tijdens CES 2018 de The Wall televisie. Dit model, met een formaat van 146-inch, is gebaseerd op de microled-technologie. In de bespreking van de kwartaalcijfers laat Samsung nu weten dat we dit jaar nog een televisie op basis van microled op de markt kunnen verwachten.

Samsung heeft deze week zijn meest recente kwartaalcijfers gepubliceerd en besproken. De Zuid-Koreaanse fabrikant laat weten zijn leiderschap in de premium tv-markt te willen verstevigen door het uitbrengen van innovatieve producten als microled-televisies. Een dergelijke microled-televisie werd afgelopen januari tijdens CES 2018 al aan het publiek getoond, al was het in een formaat van 146-inch.

De microled-technologie maakt gebruik van minuscule leds die individuele pixels zijn en geen achtergrondverlichting nodig hebben. Het scherm bestaat uit verschillende led-modules en kan daardoor in nagenoeg elk formaat en in nagenoeg elke beeldverhouding gemaakt worden. Het grote voordeel van microled is dat het contrast en de helderheid hoger liggen dan bij lcd en oled. lees meer over de microled-technologie.

Het is niet duidelijk of Samsung ook daadwerkelijk een 146-inch versie van The Wall op de markt gaan brengen. Mogelijk gaat het ook om een kleinere variant aangezien een aantal weken terug een afbeelding van een 75-inch versie opdook. De verwachting is dat we tijdens IFA 2018 meer van de Koreaanse fabrikant te zien en te horen krijgen.

Reacties (1)