Samsung 2016 Blu-ray speler line-up, met UBD-K8500 topmodel

04 maart 2016 4 Minuten 1 Reacties
Samsung-UBD-K8500-2

Een overzicht van alle Blu-ray spelers die Samsung in 2016 naar Nederland brengt, waaronder de UBD-K8500 met volledige ondersteuning voor Ultra HD Blu-ray.

Samsung heeft deze week de complete Blu-ray speler line-up voor 2016 bekendgemaakt en helaas zien we daar maar één nieuw model in terug. Samsung brengt de eerste Ultra HD Blu-ray speler, de UBD-K8500, naar Nederland maar laat de meeste spelers van 2015 in het assortiment.

Samsung UBD-K8500

De UBD-K8500 is net als een aantal modellen van vorig jaar voorzien van een gebogen design waardoor hij, volgens de Koreaanse fabrikant, perfect bij de gebogen tv’s past.

De Ultra HD Blu-ray speler voldoet aan alle standaarden van de Ultra HD Blu-ray-specificatie. Zo kun je er ook normale Blu-ray’s en dvd’s mee afspelen, is Digital Bridge aanwezig zodat je films eenvoudig ook op andere apparaten kunt kijken, is er ondersteuning voor 10-bit-materiaal en High Dynamic Range (HDR), en is er een uitgeklede versie van de Samsung Smart Hub met toegang tot Netflix 4K aanwezig. Daarbij is de speler voorzien van een HDMI-uitgang, een optische uitgang, 3D-weergave, dual band WiFi, Multiroom Link en een optie om materiaal dat op een disc staat naar usb te kopiëren.

De Samsung UBD-K8500 krijgt een prijs van 499 euro mee. Voor dit bedrag krijg je ook de Ultra HD Blu-ray-versie van The Martian (met Matt Damon) ter waarde van 40 euro gratis.
Lees ook onze Samsung UBD-K8500 review.

Samsung BD-J7500

De Samsung BD-J7500 werd in 2015 al geïntroduceerd en beschikt over de mogelijkheid HD-content naar de hoge 4K-resolutie te upscalen. Dit model kan dus niet overweg met Ultra HD Blu-ray films en kan ook geen 4K-content streamen. Verder komt de speler met ingebouwd WiFi, ondersteuning voor Multiroom-audio, twee HDMI-poorten, ondersteuning voor de weergave van 3D-content en toegang tot de Smart Hub die we ook op tv’s van het bedrijf vinden.

Samsung BD-H6500

Een stapje lager zien we de BD-H6500 terug, een speler die al in 2014 gelanceerd werd maar blijkbaar nog steeds mee kan komen. Dit model beschikt over één afgeronde hoek en is voorzien van onder meer Multiroom-ondersteuning, UHD-upscaling, ingebouwd WiFi, toegang tot de (2014) Smart Hub en ondersteuning voor de weergave van 3D-Blu-ray-films.

Samsung BD-J5900

De Samsung BD-J5900 is voorzien van een gebogen design. Deze speler beschikt niet over de UHD-upscaler en biedt ook geen ondersteuning voor Multiroom. Wel komt dit model met ingebouwd WiFi en 3D-weergave. Opvallend is dat de nieuwe Blu-ray speler niet voorzien is van de Samsung Smart Hub, die wel op tv’s van het bedrijf te vinden is. In plaats daarvan komt de speler met Opera TV Apps, een minimale selectie aan interactieve apps.

Samsung BD-J5500

Ook de BD-J5500 komt met de gebogen voorzijde maar moet het doen zonder ingebouwd WiFi. Je kunt wel een ethernetkabel op deze speler kwijt. Opvallend is dat ook deze nieuwe Blu-ray speler niet voorzien is van de Samsung Smart Hub, die wel op tv’s van het bedrijf te vinden is. In plaats daarvan komt de speler met Opera TV Apps, een minimale selectie aan interactieve apps.

Samsung BD-J4500R

De BD-J4500R is een hele simpele Blu-ray speler, welke ook alleen 2D-content weer kan geven. Verder beschikt het model niet over smart-functies of WiFi.

Meer informatie

De complete home cinema line-up van Samsung vind je in het 2016 home cinema overzicht. Hier vind je onder meer de tv’s en home cinema-systemen van het bedrijf terug.

Reacties (1)