Review: Panasonic’s 1 inch Z1 Plasma TV

22 oktober 2009 1 Minuut 0 Reacties
panasonictv

Plasma mag dan een techniek zijn die wellicht met uitsterven bedreigd wordt, maar de Plasma TV's die nog over zijn, horen dan ook onbetwist bij de beste TV's die de wereld ooit gezien heeft. Neem nu de Panasonic 54 inch TC-P54Z1 die ons allemaal weg blies met de prachtige beeldkwaliteit tijdens de CES show begin 2009. De website HDGuru heeft onlangs de kans gehad om deze TV eens een grondige review te geven. De engineers van Panasonic hebben het voor elkaar gekregen om de TV terug te brengen naar ongeveer 2,5 cm door een speciaal daarvoor bestemde draadloze set-top-box te gebruiken die alle signalen naar de TV draadloos afhandelt. Panasonic gebruikt de WirelessHD techniek die ze samen met SiBEAM hebben ontwikkeld. Ongecomprimeerd 1080p wordt via de lucht verstuurd op een frequentie van 60GHz. De (meegeleverde) Wireless HDMI zender kan verbinding maken met het internet door middel van VIERA Cast, en daarmee onder andere Youtube films en Picasa web fotoalbums bekijken. VIERA Link zorgt er voor dat met de afstandbediening alle met HDMI apparatuur (met name die van Panasonic) bediend kunnen worden.

Als je jezelf afvraagt wat meer dan 5.000 euro je tegenwoordig brengt dan hoef je nu niet meer verder te zoeken. Deze TV is door HDGuru bestempeld als ‘bijna perfect’, met ‘verbluffende’ kleuren, contrast waarden en diepe zwart waarden. Mogelijk het beste van dit alles was dat er totaal geen melding is gemaakt van artifacts, waar veel mensen met een 120Hz / 240Hz TV toch echt last van hebben.

Bekijk het complete verslag van HDGuru voor een gedetailleerde review, maar ga vooral niet kijken als je al over deze TV twijfelt maar het geld eigenlijk niet hebt!

Reacties (0)