Deze tv is ook de enige oled tv van dit jaar die over een gebogen scherm beschikt, en komt verder natuurlijk met de 4K Ultra HD-resolutie, HDR-ondersteuning, passieve 3D-weergave en het webOS-platform.
LG OLED55C6V – specificaties
LG heeft dit jaar weer een groot aantal tv’s gelanceerd, waaronder diverse modellen met een oled-display. We weten inmiddels wat oled ons te bieden heeft; diepere zwartwaarden, een hoog contrast, laag energieverbruik en kleuren die van het scherm spatten. De C6V-serie is één van de goedkopere series en ook de enige serie waarin de tv’s over een gebogen scherm beschikken. De modellen in de C6V-serie komen onder meer met een gebogen scherm dat de 4K Ultra HD-resolutie heeft en draaien op het nieuwe webOS 3.0-platform. De tv’s bieden ondersteuning voor HDR (high dynamic range) en kunnen 3D-content weergeven middels de passieve 3D-techniek. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste features en functies.
Specificaties
- Oled-paneel
- Gebogen scherm
- 4K Ultra HD-resolutie
- ‘Infinite Contrast’
- HDR (Dolby Vision en HDR10)
- Ultra Luminance
- 99% DCI-P3 kleurbereik
- 600 nits helderheid
- Passief 3D
- WebOS 3.0
- Magic Remote
- USB opnamen
- HEVC en VP9 codecs
- 4.0-kanaals Harman Kardon speakers (40 Watt)
- Wireless Sound Sync
- WiFi ac en Bluetooth
- Modellen:
- 55-inch (OLED55C6V)
- 65-inch (OLED65C6V)
De 55-inch OLED55C6V heeft een adviesprijs van 3.999 euro meegekregen. De 65-inch OLED65C6V kost 5.999 euro. Een overzicht van alle modellen, prijzen en specificaties vind je in de 2016 LG oled en lcd led tv line-up.
Review apparatuur
Voor deze review maken gebruik van onder meer de Samsung UBD-K8500 Ultra HD Blu-ray speler, de Marantz SR7009 receiver, een PlayStation 3 gameconsole en Bowers & Wilkins CM S2-serie luidsprekers. Ook hebben we Netflix gebruikt voor het testen van 4K- en HDR-materiaal.
LG OLED55C6V – design
Hoewel de C6V oled tv-serie de goedkoopste serie is, is dat niet direct aan het design af te zien. We hebben nog steeds te maken met een premium tv, voorzien van een zeer slank oled-display en een minimalistische en strakke standaard. De OLED55C6V is echter wel wat minder luxe afgewerkt dan de hogere E6V- en G6V-series. Het paneel van de C6V is maar 5 millimeter dun en voelt bijna als een vel papier aan. Aan de onderzijde is het scherm echter wat dikker om de elektronica een plek te geven, plus ruimte te maken voor de aansluitingen. Het paneel is voorzien van een zilveren lijst en een rand van zo’n 1 centimeter rondom het scherm. De standaard is voorzien van een geborsteld aluminium afwerking maar het deel dat de tv verbindt met de voet is doorzichtig plastic. Dit geeft een soort zwevend effect. De bouwkwaliteit is, ondanks het gebruik van plastic, goed. De tv heeft een premium uitstraling meegekregen en komt zonder veel toeters en bellen.
Aansluitingen
Verborgen op de achterzijde (aan de linkerkant) zien we de aansluitingen terug, welke zowel naar de buitenzijde als de onderzijde wijzen. Hier zien we onder meer aansluitingen voor composiet en component terug, plus connecties voor ethernet en optisch digitaal. Ook komt de tv met twee usb 2.0-poorten, een usb 3.0-poort, drie hdmi 2.0a-poorten, een CI+-module en een koptelefoon-uitgang.
Afstandsbediening
De LG OLED55C6V komt met de bekende Magic Remote van LG, deze keer in een zwarte afwerking. De afstandsbediening is niet heel veel veranderd en ligt dus nog steeds lekker in de hand. Daarbij heb je alle knoppen om snel door de menu’s te navigeren tot je beschikking. LG houdt overigens vast aan de ‘pointer’ waardoor je naar elementen op het scherm kunt wijzen in plaats van de pijltjestoetsen te gebruiken. In onze optiek is dit een prima werkend systeem waardoor je ook nog eens sneller door menu’s kunt bladeren en teksten kunt invoeren. Er is ook een scrollwheel aanwezig waardoor je wat sneller kunt scrollen. Mocht je liever je smartphone gebruiken dan kun je aan de slag met de TV Plus remote-app voor Android en iOS.
LG OLED55C6V – gebruiksgemak
Als we puur naar het gebruik kijken is er niet veel veranderd ten opzichte van vorig jaar. Ja, LG heeft webOS weer voorzien van een update maar over het algemeen zien we niet veel verschillen. De menu’s hebben een likje verf gekregen en hier en daar zijn wat opties verplaatst maar als je aan de interface van LG gewend bent zul je weinig spannends ervaren. Dat is echter allemaal positief want LG scoort goed op het gebied van gebruiksgemak. De menu’s zijn simpel vormgegeven en je kunt er lekker snel doorheen bladeren. Ook webOS is lekker vlot, weer wat vlotter dan vorig jaar, en zijn de meeste opties in de menu’s voorzien van een korte maar duidelijke uitleg. Als we dan toch wat kritiek moeten uiten dan is het dan sommige teksten niet helemaal lekker in het Nederlandse vertaald zijn, maar ach. O, en de optie om Ultra HD via HDMI in te schakelen bevindt zich in de algemene instellingen in plaats van de beeldinstellingen, ook apart. Wanneer je de tv voor het eerst opstart doorloop je de inmiddels bekende webOS-interface, met het vriendelijke vogeltje dat je overal bij wil helpen. Zo kun je snel de kanalen opzoeken, het draadloze internet koppelen en je randapparatuur aansluiten. Ook is er een handige Picture Wizard aanwezig om het beeld (deels) naar eigen wens in te stellen, maar dat is iets dat we liever zelf doen. Al met al zit het allemaal heel strak, overzichtelijk en fraai in elkaar. WebOS is in het algemeen een strak vormgegeven platform, met fraaie animaties, een handige set-up, duidelijke iconen en menu’s, en een fraaie taakbalk met de belangrijkste toepassingen en apps.
LG OLED55C6V – features
WebOS
WebOS is het smart tv-platform van LG en dit platform is de afgelopen jaren verfijnd. Het belangrijkste onderdeel is nog altijd de waaier onderin, waarin je applicaties, inputs, favoriete kanalen, de tv-gids, de live tv-kanalen en instellingen kunt zien. Je kunt door de balk heen bladeren en zo menu’s openen of bronnen starten. Houdt je de home-knop ingedrukt dan verschijnt er een waaier met de geschiedenis. Wanneer je naar links navigeert in de waaier kom je bij de meest gebruikte kanalen/bronnen (maximaal 20). Daarbij kun je de tegels in de waaier zelf aanpassen en de volgorde veranderen. Alle mogelijkheden die de tv biedt worden middels deze taakbalk weergegeven waardoor je altijd weer waar je moet zijn en geen menu’s hoeft in te duiken. Het gebruiksgemak staat dus voorop. Overigens heb je als je het scrollwheel aanraakt rechts bovenin nog wat snelkoppelingen die verschijnen, waardoor je onder meer de beeldmodus kunt aanpassen, de geluidsmodus kunt wijzigen of direct naar alle instellingen kunt gaan. LG heeft een eigen App Store waar je applicaties kunt vinden die nog niet op de tv geïnstalleerd staan. Op het eerste gezicht staat er voldoende geïnstalleerd en kun je ook in deze app store nog voldoende leuke apps vinden. Voor Nederlanders is het belangrijk om te weten dat de meest populaire apps aanwezig zijn, waaronder Netflix, NPO, RTL XL, YouTube, Videoland en Pathé Thuis.
Smart functies
De LG C6V-modellen beschikken naast toegang tot apps ook over een aantal handige functies en features. Zo is het mogelijk vanuit een aantal apps op je smartphone video’s op tv te laten weergeven (onder meer Netflix en Youtube), kun je content streamen vanuit je thuisnetwerk dankzij DLNA en is het mogelijk een smartphone of tablet te koppelen dankzij Miracast. Met Miracast kun je het beeld van je smartphone of tablet spiegelen op tv, maar dit moet dus ook door het mobiele toestel ondersteund worden. Daarbij is het mogelijk om twee beelden uit verschillende bronnen naast elkaar weer te geven. De functie die wellicht het meest interessant is, is de mogelijkheid om met een NAS of computer in je thuisnetwerk te verbinden dankzij DLNA (SmartShare). De tv is voorzien van een eigen mediaspeler met fraaie interface waardoor je soepel kunt bladeren door bestanden die in je thuisnetwerk te vinden zijn. Wanneer je liever een fysieke usb-stick aansluit is dat ook mogelijk en de tv biedt ondersteuning voor een groot aantal digitale bestandsformaten.
LG OLED55C6V – beeldkwaliteit
Qua design, software en gebruiksgemak zit het dus wel goed maar hoe zit het met die o zo belangrijke beeldkwaliteit? Als we de specificaties mogen geloven dan zit ook dit goed. De LG OLED55C6V beschikt onder meer over een oled-display met een 4K Ultra HD-resolutie, ondersteuning voor HDR (HDR10 en Dolby Vision), passieve 3D-weergave, een 10-bit paneel, een groter kleurbereik (90 procent van DCI-P3) en LG’s Perfect Mastering Engine.
Belangrijkste instellingen
Zeker met een tv van dit kaliber wil je de beste instellingen voor het beeld zien te vinden om optimaal van je scherm te genieten. Als je zoveel voor een tv uitgeeft dan kunnen we eigenlijk maar één ding aanraden; je tv professioneel laten kalibreren. Voor een prijs tussen de 100 en 300 euro kun je dat door een vakman laten doen en daarmee haal je het maximale uit je tv. Maar, als je dat niet wilt dan kun je met wat kleine aanpassingen een zeer goede weergave uit je scherm halen. In onze reviews houden we dit aan zodat iedereen met de instellingen voor een optimale beeldkwaliteit aan de slag kan. Let wel; het is afhankelijk van je eigen voorkeuren en ook de ruimte waarin de tv staat. Wil je je tv professioneel kalibreren of zelf aan de slag? Neem dan onze tips artikelen in de home cinema informatiegids door. Hoewel het geen professionele kalibratie is hebben we de tv afgesteld op onze voorkeuren en daar kwamen de volgende basisinstellingen uit;
Algemeen | Geavanceerd | Beeldopties |
Beeldmodus: Expert (donkere kamer) | Dynamisch Contrast: Uit | Ruis reduceren: Uit |
Zoals aangegeven zijn veel van de instellingen afhankelijk van persoonlijke voorkeuren en de ruimte waarin de tv staat, maar als je een donkere ruimte hebt en vooral in de avond tv kijkt dan zijn dit de instellingen waarmee je al veel uit je scherm haalt. Bij een aantal instellingen leggen we uit waarom we hiervoor gekozen hebben en wat ze doen. Overigens gelden voor HDR-content andere instellingen, waarover later meer. Je krijgt hem niet direct bij het opstarten van de tv voorgeschoteld maar in de instellingenmenu’s van de tv vindt je LG’s Picture Wizard. Deze tool biedt een aantal handige stappen om de beeldkwaliteit van je tv zelf te verbeteren, waaronder het contrast, de kleurweergave en de helderheid. Je kunt hier dus zelf mee aan de slag en de beeldweergave naar eigen wens afstellen. Maar, je kunt daarnaast ook uit één van de presets die LG heeft aangemaakt kiezen. Vanuit de doos biedt de Expert (donkere kamer)-modus de beste beeldkwaliteit maar je kunt zelf nog met de instellingen aan de slag. Wanneer je voor de Expert (donkere kamer)-modus kiest worden de meeste beeldverwerkingstechnieken, welke we normaal gesproken toch uitzetten, automatisch uitgeschakeld. We raden altijd aan het beeld zoveel mogelijk met rust te laten, zeker wanneer de input digitaal (Blu-ray speler of digitale tv) is. De meest bekende opties die we uitschakelen zijn de opties voor het reduceren van ruis en mpegruis, de optie voor de superresolutie en de optie voor het dynamisch contrast. Al deze opties introduceren vaak meer nadelen dan dat ze voordelen bieden. Het doel van de TruMotion-optie is het vloeiender laten verlopen van snel bewegende beelden en objecten. Deze optie laat inderdaad beelden zeer vloeiend lopen, maar het nadeel hiervan is dat beelden verre van natuurlijk overkomen en vaak zelfs een homevideo-effect meekrijgen. Ook worden hierdoor artefacts geïntroduceerd. We raden dan ook af deze optie te gebruiken, maar mocht je toch wat haperende of minder vloeiende beelden tegenkomen dan is de ‘aangepast’ instelling de beste keuze. Speel dan wat met de blur- en judder-opties (2 of 3) zodat beelden net wat vloeiender ogen.
Algemeen
Allereerst kijken we naar de algemene eigenschappen van het oled-paneel en daar hadden we natuurlijk hoge verwachtingen van. Oled staat immers bekend om de diepe zwartwaarden, de uniforme weergave en het hoge contrast. De LG OLED55C6V stelde dan ook niet teleur. Het paneel weet een wit, zwart en rood vlak uniform weer te geven, zonder donkere of lichtere vlekken in het beeld. De weergave is super strak en netjes, zonder banding, lijnen, dode pixels of andere problemen. Daarbij is zwart ook echt diep zwart, logisch wanneer een oled-paneel uit pixels bestaat die zelf licht kunnen geven. Daarbij zien we geen enkele vorm van halo-effecten terug, iets dat voor een lichte waas rondom lichte objecten op een donkere achtergrond kan zorgen. Als pure filmliefhebbers vinden we de weergave van echt diep zwart zeer belangrijk en op dit punt scoort de OLED55C6V uitstekend, zelfs met dynamische lichte objecten op de voorgrond. Qua schaduwtinten en details in donkere delen van het scherm valt hier en daar nog wat winst te behalen. Hier vallen details in vergelijking met de betere lcd led tv’s soms wat weg. Dit is echter een punt van kritiek dat we vaker horen als er over oled tv’s gesproken wordt. De helderheid van oled ligt daarbij een stuk lager dan bij lcd led maar in een donkere omgeving zul je hier niet heel veel van merken. Verderop in de review zullen we hier verder op ingaan. Op het gebied van kleurweergave hebben we alleen maar positieve dingen te melden. De OLED55C6V laat kleuren van het scherm spatten, zonder ze verzadigd of onnatuurlijk te laten overkomen. Het contrast is oneindig en samen met levendige kleuren zorgt dit voor net wat extra diepte en dynamiek in het plaatje. De motion-handling (het opvangen van snelle bewegingen) kan wat beter. We hebben bij veel soorten content toch wat lichte judder-effecten ervaren waardoor we toch de TruMotion-optie aan hebben moeten zetten. Echter, we gebruiken de aangepaste optie en spelen wat met de judder- en blur-instellingen (op 2 of 3). Liever blijven we hier altijd van af maar de TruMotion-optie weet het judder-probleem grotendeels op te lossen zonder teveel nadelige effecten (als artefacts) te introduceren. Overigens is het nog wel belangrijk om te noemen dat we geen enkele vorm van ‘image retention’ (inbranden) gezien hebben. We hebben diverse statische beelden een tijdje laten staan maar langer dan een seconde of twee is het beeld vervolgens niet zichtbaar. LG heeft ook een aantal technieken ingebouwd om inbranden te voorkomen, waaronder het dimmen van het scherm bij eenzelfde statisch beeld en het ‘wassen’ van het paneel in standby-stand.
SD- en HD-content
Sd-materiaal is eigenlijk niet meer van deze tijd, zeker niet met een premium tv als deze. Maar, mocht je nog naar sd-content kijken dan is het goed om te weten dat de OLED55C6V hier keurig mee omgaat. Je moet de TruMotion-optie wat verder opengooien om een vloeiende en scherpe weergave te krijgen maar zonder veel ruis of artefacts wordt een prima plaatje voorgeschoteld. De scaler doet hier prima zijn werk en met name bij een dvd wordt getoond dat LG zeer goede technieken ontwikkeld heeft om van ‘niks’ iets te maken. HD-materiaal wordt middels dezelfde technieken opgewaardeerd naar de 4K-resolutie van het paneel en hoewel het niet zo scherp en indrukwekkend is als native 4K-materiaal is dit één van de grote pluspunten van de tv. HD-content van zowel digitale tv als een Blu-ray disc ziet er zeer strak uit, met haarscherpe subtiele details en levendige kleuren. Combineer dit met intens wit en diep zwart, het uniforme scherm en indrukwekkende kijkhoeken, en je hebt een weergave met veel dynamiek en diepte. De Blu-ray van Gravity ziet er gelikt uit, alsof het zo van een Ultra HD schijfje komt. Subtiele details zijn goed zichtbaar, het plaatje is zeer schoon en de ruimte is zoals ‘black space’ moet zijn. Zoals hierboven al aangegeven kan alleen de motion-handling iets beter.
4K Ultra HD-content
Het maximale uit de resolutie van de tv haal je natuurlijk met native 4K Ultra HD-content. Dit is waar de OLED55C6V zich het fijnst bij voelt en waar wij het meest van onder de indruk zijn. Subtiele details, diep zwart, haarscherpe lijnen, levendige kleuren en een schone en strakke weergave. Alles zit erop en eraan om een indrukwekkend plaatje weer te geven. The Martian is de film waar wij ruim twee uur voor uitgetrokken hebben en het moet gezegd worden; je wordt door het hoge contrast, het grote kleurbereik en de hoge resolutie direct meer in de film getrokken. Streaming via Netflix (Marco Polo) biedt een haarscherpe weergave met subtiele details, een strakke weergave van snel bewegende beelden en een extreem groot kleurbereik. De diepe zwartwaarden met he hoge contrast zorgen voor een levendig beeld, vol dynamiek. Onze voorkeur gaat echter nog steeds uit naar een Ultra HD Blu-ray schijfje, met name omdat streaming toch wat artefacts en ruis introduceert en je met een Ultra HD Blu-ray disc ook profiteert van het grotere kleurbereik van de bron en HDR (waarover later meer).
3D-content
Het is alweer even geleden dat we een tv getest hebben op 3D-weergave maar LG levert nog altijd passieve 3D-brillen mee en dus konden we weer wat materiaal in 3D bekijken. Dat viel gelukkig meteen in goede aarde want wat 3D-weergave betreft kunnen we alleen maar heel enthousiast zijn. De tv weet een crosstalk- en flikker-vrij plaatje weer te geven, met voldoende resolutie voor een haarscherpe weergave. Daarbij is de kleurweergave strak en levendig, is het 3D-effect overtuigend en ligt de helderheid hoog genoeg voor een comfortabele 3D-ervaring. Al met al wellicht de beste 3D-ervaring die we tot op heden gehad hebben.
HDR
HDR (High Dynamic Range) is een term die we dit jaar veelvuldig terugzien en waarmee we, gecombineerd met de hogere resolutie en het grotere kleurbereik, een extra dimensie aan een film geven. Simpel gezegd betekent dit dat de tv een hoger contrast met meer kleurgradaties, diepere zwartwaarden en intensere wittinten heeft. HDR-content is op dit moment nog niet breed beschikbaar maar Netflix biedt al een aantal films en series in HDR aan en ook beschikken de meeste Ultra HD Blu-ray discs over HDR-weergave. LG biedt met de oled-modellen ondersteuning voor twee HDR-standaarden; HDR10 en Dolby Vision. Zoals hierboven al kort aangegeven gebruiken we voor HDR-content een paar andere beeldinstellingen om zo de maximale helderheid met het maximale dynamische contrast uit het scherm te halen. De tv herkent HDR-content en geeft dit in een notificatie bovenin het scherm aan. Wanneer je vervolgens naar de instellingen voor het beeld gaat zie je direct dat er een HDR-modus ingesteld staat. LG geeft zelf de optimale instellingen aan maar je kunt nog wat kleine aanpassingen doorvoeren. Zorg sowieso dat je in de algemene instellingen de optie HDMI Ultra HD Deep Colour voor de HDMI-input waarop de Ultra HD Blu-ray speler is aangesloten geactiveerd is. Bij de weergave van HDR10 krijg je de de keuze uit drie modi, waarvan HDR Standaard (gebruiker) de beste optie met de beste kleurweergave is. Vervolgens zie je dat OLED en het contrast op maximaal gezet zijn om optimaal van HDR gebruik te maken. Verder gebruiken we veel van de hierboven genoemde instellingen, alleen staat Kleurbereik op Breed en staat Gamma automatisch op 2.2. Bij Dolby Vision-content staat ‘Oled lampje’ automatisch wat lager ingesteld maar dit heeft te maken van de eisen van Dolby en de verwerking van de HDR-data. Allereerst hebben we The Martian in HDR10 bekeken en het verschil tussen SDR en HDR op de 55OLEDC6V is niet bijzonder groot. Waar we bij de Samsung KS9500 nog een zeer duidelijk verschil zagen is dat verschil hier veel kleiner. En dat is eigenlijk alleen maar positief want zelfs met SDR-content weet de OLED55C6V een dynamisch plaatje te generen, waar de gemiddelde lcd led tv niet bij kan komen. Dat gezegd hebbende is HDR-materiaal nog steeds indrukwekkend. Van diep zwart tot intens wit in één beeld geeft extra diepte en is dus een toegevoegde waarde voor de filmbeleving. Zoals hierboven al aangegeven ligt de helderheid van de OLED55C6V (en elke andere oled tv) een stuk lager dan die van de gemiddelde HDR lcd led tv maar dat is niet direct een probleem, zeker niet wanneer je in de avond een film kijkt. Heldere objecten als de zon of een maan tegen een donkere nacht worden zeer strak en intens weergegeven. De OLED55C6V kan echter in sommige gevallen ‘clippen’ waardoor een helder object gaat overheersen en de vorm wegvalt. Dit was alleen zichtbaar bij de weergave van HDR10-materiaal. De Samsung KS9500, die we in dezelfde periode getest hebben, kwam op dit vlak vaak iets overtuigender over, met strakkere lijnen en betere definities. Wanneer we Marco Polo met Dolby Vision via Netflix bekijken valt op dat er meer controle is over het grotere dynamische bereik. Van clipping is geen sprake en het hoge contrast blijft behouden. Veel andere verschillen zijn er niet; HDR is nog net zo indrukwekkend. Schaduwen en highlights zitten vol detail en laten de voorgrond duidelijk van de achtergrond komen. Daarbij is het vele grotere kleurbereik verantwoordelijk voor meer kleurgradaties, meer tinten en hierdoor meer leven in objecten of mensen. Voeg daar de unieke precisie van lichtgevende oled-pixels aan toe en je hebt een bijzonder nette HDR-weergave.
Gaming
LG heeft voor het spelen van games een speciale Spel-modus ontwikkeld. Hiermee worden een aantal verwerkingstechnieken uitgeschakeld om de input-lag naar beneden bij te stellen. Deze input-lag komt uit rond de 37ms, wat voor de meeste gamers een prima score is. Dit houdt simpel gezegd in dat een handeling met de controller zeer snel resulteert in een actie op het scherm.
Reflecties en kijkhoeken
Eén van de vele voordelen van oled is de zeer brede kijkhoek. Vanuit nagenoeg alle (normale) hoeken is het beeld zonder noemenswaardig kwaliteitsverlies te bekijken. Iedereen in de kamer kan van een optimaal plaatje genieten. Kleuren blijven van het scherm spatten en de helderheid blijft op niveau. Reflecties zijn er echter nog altijd, mede dankzij (in onze optiek) het gebogen scherm. Het blijft een spiegel waardoor je licht achterin de kamer of invallend licht via een raam kunt zien. Wanneer je vooral ’s avonds tv kijkt heb je hier echter een stuk minder last van.
LG OLED55C6V – audiokwaliteit
LG heeft al jaren een samenwerking met Harman Kardon en ook dit model is voorzien van door Harman Kardon afgestelde speakers. Hoewel er niet veel ruimte is voor deze speakers klinken ze prima. Het stereogevoel is aanwezig, ondanks het kleine scherm, en er is voldoende helderheid in hoge tonen en voldoende warmte in de middentonen. Aan laag ontbreekt het wat, maar dat is geen verrassing. Ook wanneer het volume ver opengedraaid wordt houdt de tv zich goed staande, zonder geluid te gaan vervormen. Voor het dagelijkse tv-kijken biedt de LG OLED55C6V dus prima audioprestaties. Maar, met een premium tv als deze mag een extern audiosysteem, bijvoorbeeld in de vorm van een soundbar, toch niet ontbreken.
LG OLED55C6V – conclusie
Alles bij elkaar genomen is de LG OLED55C6V één van de betere tv’s van dit moment. Dit model weet met name op het gebied van diep zwart, intense en natuurlijke kleuren, een hoog contrast, een haarscherpe weergave en wijde kijkhoeken uitstekend te scoren. Er zijn wel wat kleine verbeterpunten, waaronder de motion-handling die wat strakker kan en het hier en daar ontbreken van subtiele details in donkere delen van het scherm. Maar, over het algemeen is dit een tv die heel veel waar voor je geld biedt, ook op het gebied van gebruiksvriendelijke software, een strak design en voldoende handige features en functies. Een echter aanrader dus, zeker als je optimaal van de nieuwste technieken en standaarden wilt genieten.
Beoordeling
Motion handling kan beter Soms verlies detail in schaduwen en highlights Gevoelig voor reflecties __END__ Diep zwart en hoog contrast Gebruiksvriendelijke software Dynamische en natuurlijke kleuren
Reacties (13)