Review: Logitech Keys-To-Go voor de iPad

29 november 2014 5 Minuten 2 Reacties
Logitech-Keys-To-Go-review-1

Eerder deze week hebben we een review gepubliceerd van de Logitech AnyAngle case voor de iPad en hoewel deze accessoire bescherming en flexibiliteit biedt, is er geen fysiek toetsenbord aanwezig. Voor diegenen die hun iPad ook productief gebruiken en graag langere teksten tikken is er daarom de Logitech Keys-To-Go, een Bluetooth-toetsenbord dat met alle iPad-modellen gebruikt kan worden.

Logitech Keys-To-Go

De Logitech Keys-To-Go is een vrij simpel toetsenbord dat draadloos verbinding kan maken met elke iPad, dus ook de nieuwe iPad Air 2 en de iPad mini 3. De accessoire is een stand-alone, draagbaar toetsenbord dat volgens de fabrikant ook ideaal is voor onderweg dankzij de dikte van 6,1 mm en een gewicht van 180 gram. De toetsen moeten een lichte respons voor een comfortabele typ-ervaring bieden en de waterafstotende FabricSkin beschermt het toetsenbord tegen morsen en vuil. De oplaadbare batterij gaat volgens Logitech tot drie maanden mee, indien volledig opgeladen. Het toetsenbord is verkrijgbaar in drie kleuren (zwart, rood en blauwgroen) voor een adviesprijs van 69,99 euro.

Design

Net als bij vele andere accessoires van Logitech is de Keys-To-Go beschikbaar in verschillende kleuren zodat hij perfect bij je andere accessoires en je iPad past. Het toetsenbord is, zoals Logitech zelf al aangeeft, met een gewicht van 180 gram en een dikte van 6,1 millimeter absoluut draagbaar en dus eenvoudig in een tas mee te nemen. Je kunt het toetsenbord echter niet met je iPad koppelen en moet deze dan ook altijd los meenemen. De accessoire is voorzien van een FabricSkin-afwerking die zeer comfortabel, premium en zacht aanvoelt.

Gebruik

Het belangrijkste van een toetsenbord is wellicht het gevoel dat de toetsen bieden. Ondanks dat de toetsen van de Keys-To-Go in een zeer dun en compact toetsenbord verwerkt zitten is de travel van deze toetsen opvallend comfortabel. Je krijgt een duidelijke feedback waardoor het missen of dubbel raken van toetsen geen probleem vormt. Het enige dat even wennen is, is de zeer beperkte opstaande rand van de toetsen maar ook dit zorgt na een paar minuten wennen niet voor problemen.

Het toetsenbord maakt draadloos verbinding met de iPad, middels Bluetooth. Deze verbinding is eenvoudig en snel tot stand gebracht; zet de kleine schakelaar van het toetsenbord om en zoek op je iPad het toetsenbord bij Bluetooth-apparaten. Tik op de naam van het toetsenbord en je kunt aan de slag. Aangezien het toetsenbord niet fysiek met de iPad verbonden is kun je hem overal plaatsen, bijvoorbeeld op je schoot wanneer de iPad middels een case in een hoek op tafel staat of gewoon voor je iPad zoals je een desktopcomputer gebruikt. De Bluetooth-verbinding maakt dus flexibel gebruik mogelijk.

De Keys-To-Go is voorzien van een aantal toetsen die speciaal voor iOS-aangepast zijn. Zo is het bijvoorbeeld met één druk op de knop mogelijk te schakelen tussen openstaande apps, te zoeken op je iPad, een screenshot te nemen en de mediaspeler te bedienen. De belangrijkste functies van je iPad zijn direct toegankelijk en daarbij zijn de ctrl-, alt- en cmd-toetsen aanwezig. Met de X-, C- en V-toetsen kan tekst geknipt, gekopieerd en geplakt worden. Het is een volledig QWERTY-toetsenbord waar dus alles opzit wat je van een toetsenbord mag verwachten.

Het toetsenbord wordt geleverd met een usb-kabel waarmee de ingebouwde batterij opgeladen kan worden. Na ongeveer 2,5 uur aan een computer is het toetsenbord volgens Logitech 3 maanden lang te gebruiken (op basis van 2 uur per dag). Helaas hebben we het toetsenbord niet zolang tot onze beschikking gehad dus dat nemen we dan maar aan. Op de accessoire is een led-indicator geplaatst waarmee de status van de batterij aangeduid wordt, net als de status van de Bluetooth-verbinding.

Een van de unieke features van het Logitech Keys-To-Go toetsenbord is het materiaal dat gebruikt is. De FabricSkin-afwerking moet er namelijk voor zorgen dat je over het toetsenbord mag morsen, bijvoorbeeld met wat koffie of water. Natuurlijk hebben we ook dat uitgeprobeerd en deze test heeft het toetsenbord zonder problemen doorstaan. Met een vochtige doek is het oppervlak eenvoudig schoon te maken en houden, zonder dat dit ten koste gaat van de functionaliteit.

Conclusie

Het Logitech Keys-To-Go toetsenbord is een ideale accessoire voor diegenen die overal even willen kunnen werken op hun iPad. Het toetsenbord is niet fysiek met de iPad te koppelen en zo mee te nemen – daar zijn weer andere cases voor – maar biedt wel flexibiliteit door de stabiele draadloze verbinding. Je kunt de accessoire overal plaatsen om comfortabel te kunnen typen en hoeft daarbij niet bang te zijn voor een glas water of kop koffie in de buurt. Het toetsenbord is voorzien van een duidelijke lay-out, een comfortabele travel en voldoende ruimte tussen de toetsen om snel en zonder fouten te kunnen tikken. Daarbij zijn de iOS-toetsen ideaal om even snel tussen apps te schakelen, je media te bedienen of van toetsenbord te veranderen. Met een prijs van 69,99 euro is de Keys-To-Go niet goedkoop maar hiervoor krijg je wel kwaliteit, flexibiliteit, gebruiksgemak en een duurzaam design.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Anoniem

Anoniem
10 februari 2016 om 15:01

Hoi,
Mijn logitech Keys-To-Go toetsenbord doet het niet meer…
Wat moet ik doen?

Inloggen
Sarah

Sarah
08 april 2016 om 11:00

Hey Anoniem,

Als je Logitech Keys to Go keyboard het niet meer doet dan kun je het beste contact opnemen met de klantenservice van je winkelier of met die van Logitech. Zij kunnen je vast verder helpen met een goed advies en/of oplossing

Inloggen