Review: LG 42SL9500 LED TV

04 februari 2010 3 Minuten 0 Reacties
LG-sl9500-full

De 42SL9500 van LG is een prachtige, maar vooral zeer dunne TV, die ook nog eens op een mooi vormgegeven standaard staat. Net als de SL900 serie maakt deze TV gebruik van Edge Lit LED achtergrond verlichting, een 1080p Full HD scherm en LG's populaire XD Engine. De achtergrond verlichting techniek maakt de diepte van maar 30mm mogelijk en zelfs met een scherm van 30mm weet LG er nog een hoop features in te verwerken. Je krijgt dan niet de internet widgets, maar dat is dan ook de enige feature die ontbreekt.

De beeld technologie in het scherm bevat een 100Hz TruMotion digitale scanning techniek voor het vloeiend laten lopen van bewegingen, terwijl de ‘Intelligent Sensor’ te gebruiken is om de licht sterkte in de huiskamer te monitoren en de helderheid van het beeld hierop af te stemmen. Er zitten in het menu genoeg mogelijkheden om het scherm naar eigen inzicht en zelfs professionele standaarden af te stemmen. Maar ook voor diegenen die deze moeite niet willen nemen of de kennis niet hebben heeft LG de ‘Pitch-perfect Picture Wizard’ toegevoegd, welke je in een paar simpele stappen je perfecte beeld geeft. En zelfs al ben je de handleiding kwijt, dan heeft LG een digitale versie in de TV gestopt.

De 42SL9500 is, net als alle topmodellen van deze fabrikant, goed uitgerust qua aansluitingen. De TV bevat vier HDMI inputs en alle andere veel gebruikte digitale en analoge aansluitingen, plus een optisch digitale audio output en een USB poort.

Het (set-up)menu en de gehele interface van LG zijn ongeveer de beste die we tot nu toe gezien hebben. Alles is goed en duidelijk geordend en het ziet er ook nog eens mooi uit. De bediening is zeer intuïtief wat de set-up en aanpassingen zeer gemakkelijk maakt. Ook heeft LG een ‘Quick menu’ toegevoegd in de vorm van een wiel, waarmee je de meest gebruikte functies snel kunt bereiken.

LED is een populaire techniek tegenwoordig en de 42SL9500 maakt er beter gebruik van dan elke TV die we tot nu toe gezien hebben. Het kleurenpalet is een van de meest levendige die je tegen kunt komen, mits het geen plasma TV is, met een bereik van zeer levendig tot rustig en terughoudend. Alle tonen en tinten worden uiterst zorgvuldig behandeld en weergegeven, schijnbaar zonder veel moeite. Ook zwart is verrassend goed te noemen, met name wanneer je even de tijd neemt om de helderheid en het contrast goed in te stellen. Snelle bewegingen kunnen soms wat haperen, maar LG zorgt ervoor dat ook deze TV doet hiermee niet onder voor concurrenten. zowel SD als HD materiaal is een levensechte en scherpe ervaring.

Ook de geluidskwaliteit is goed te noemen. De TV produceert een rijk, diep en resonerent geluid wat het dun vormgegeven design niet zou doen vermoeden. De bass levels zullen je huis niet doen schudden, maar het is hard genoeg om een standaard huiskamer mee te vullen. Het geluid heeft wat bioscoop-achtigs in zich met sprankelende midden tonen en een vol en dynamisch bereik.

Qua prijs (rond de 1.100 euro) is de 42SL9500 misschien niet iets voor mensen met een strak en laag budget, maar aan de andere kant is het wel de beste TV die je in deze prijs categorie kunt vinden (zelfs beter dan menig duurder model). Ook bevat de TV meer features dan je ooit nodig zal hebben en ziet hij er fantastisch uit.

Bron: Techradar

Reacties (0)