Review: LG 42LH3000 LCD TV

28 februari 2010 2 Minuten 0 Reacties
lg-42lh300-lcd

De LG 42LH3000 is misschien niet heel erg aantrekkelijk, maar je kunt ook niet zeggen dat hij lelijk is. Aan de andere kant kun je ook zeggen dat het minimalistische design, de glossy standaard, de zilveren afwerking, en het subtiele power lichtje de TV een glamoureuze en kwaliteit uitstraling geven.

Als je op zoek met naar een iets grotere TV dan is de grotere broer, de LG 47LH3000, wellicht een optie voor je.

De TV is niet echt inspirerend op het gebied van de aansluitingen. Hij heeft drie HDMI ingangen, waar er vier gewenst zijn, en de USB poort is alleen voor service gebruik en niet voor het afspelen van multimedia bestanden.

Het OSD (On Screen Display) menu ziet er wel belovend uit. Om te beginnen is het menu zeer mooi vormgegeven en perfect georganiseerd en gestructureerd. Ook is het menu uitgerust met meer beeld afstellingsmogelijkheden dan je ooit zou verwachten op zo’n kleine TV. Deze opties omvatten onder andere kleur en contrast boosters, ruis onderdrukking, gamma afstelling en edge enhancement.
Als je niet zelf door de hoeveelheid opties wilt lopen om de TV af te stellen biedt LG hulp met de Picture Wizard functie. Hiermee kun je stapsgewijs, en op een simpele manier, het beeld afstellen via test signalen op het scherm.

De 42LH3000 is levert betere prestaties dan hij zou moeten voor het geld dat je ervoor betaalt. Net als bij de meeste LG LCD schermen zijn bijvoorbeeld de beelden ontzettend helder en qua kleur zeer dynamisch en vol. Ook komen de kleuren erg natuurlijk over, mits je niet de vivid (levendig) default setting gebruikt.
LG TV’s komen normaal gesproken ook met redelijk diepe zwartwaarden en dus ook de 42LH3000. Het zwart is dan wel niet zo diep als bij een Samsung of Panasonic, maar het is goed genoeg om je niet af te leiden tijdens het kijken van donkere scenes.

HD beelden zijn zeer scherp en gedetailleerd, en zelfs SD beelden zijn redelijk goed te noemen met weinig ruis en aanzienlijke scherpte.

Een nadeel is dat de beelden nogal veel kleur en contrast verliezen wanneer je het scherm vanuit een hoek bekijkt, net als vele andere LCD TV’s. Ook kun je soms wat lichte vermindering van de helderheid in de hoeken zien.

Met solide audio prestaties achter de hand is de 42LH3000 een goede TV voor een klein budget. De TV kost ongeveer 550,00 via internet winkels.

Bron: Techradar

Reacties (0)