Redray player: De eerste 4K Ultra HD speler / streamer ter wereld

04 december 2012 2 Minuten 0 Reacties
Redray-4K-speler

4K Ultra HD is een term die we de afgelopen maanden al heel wat voorbij hebben zien komen en vanaf eind deze maand moeten een aantal interessante Ultra HD TV's op de markt verschijnen. Waar we het ook al vaak over gehad hebben is het gebrek aan native 4K content om de hogere resolutie van je nieuwe TV optimaal te kunnen benutten.

Vorige week liet Sony weten met een speciale harddisk te komen die standaard met de KD-84X9005 Ultra HD TV geleverd zal worden. Op deze harddisk plaatst Sony onder meer 10 volledige films in native 4K resolutie zodat je in ieder geval iets te kijken hebt. Nou is dat al een eerste stap maar echte 4K spelers die content van derden accepteren zijn er nog niet. Tot vandaag, want RED, het bedrijf dat de camera’s verzorgt voor veel Hollywood films, heeft haar eigen Redray Player gepresenteerd.

REDray 4K speler

De RED Redray speler kan native 4K materiaal weergeven via de ingebouwde 1TB harddisk of via streamen. De speler beschikt over maar liefst zes HDMI uitgangen waarvan er één gebruikt kan worden voor 4K content. De andere poorten kunnen gecombineerd worden om 4K materiaal in 3D weer te geven. De speler ondersteunt 4K in frame rates tussen de 24 fps en 60 fps waardoor nagenoeg alle (ook nieuwe) films af te spelen zijn. De films kunnen afgespeeld worden vanaf de ingebouwde harddisk of gestreamd worden vanaf het internet. RED wil ook haar eigen Odemax internet TV platform lanceren waarmee 4K content weergegeven kan worden.

RED formaat content

Toch zit er een addertje onder het gras want de Redray speler kan alleen 4K content weergeven die gecodeerd in RED’s eigen formaat waar Hollywood films al gebruik van maken. Het RED formaat ondersteunt resoluties tot 4K en 7.1 surround sound audio. Volgens het bedrijf zou de 1TB harddisk ruimte bieden voor 100 uur aan 4K materiaal. Voor het streamen van content heb je een internetverbinding van minimaal 25 Mb per seconde nodig.

Prijs en beschikbaarheid

RED gaat helemaal voor 4K Ultra HD en wil met het nieuwe formaat de hele markt, van filmmaker tot consument, in handen krijgen. De Redray Player wordt in maart van volgend jaar op de markt verwacht voor een adviesprijs van 1.450 Amerikaans dollars.

Lees meer over de 4K Ultra HD resolutie.

Via: FlatpanelsHD


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)