Rakuten TV beschikbaar in Nederland en België – alles dat je moet weten

13 maart 2019 3 Minuten 13 Reacties
Rakuten TV

Nederland en België hebben er weer een streamingdienst bij; Rakuten TV. Sinds enkele dagen kun je via deze dienst films in HD en Ultra HD huren of kopen. De dienst is beschikbaar middels een app op je smartphone en via diverse smart tv's.

Rakuten TV beschikbaar in Nederland en België

We hebben nog geen officieel bericht van Rakuten ontvangen, maar uit promotiemateriaal van Samsung dat in handen is van Homecinema Magazine blijkt dat de dienst inmiddels actief is in Nederland en België. Een simpel bezoek aan de website laat ook zien dat Nederlanders en Belgen per direct films kunnen huren of kopen.

Het Japanse Rakuten is al langer actief in Europa. Het bedrijf bracht de videostreamingdienst alweer vijf jaar geleden onder de naam Wuaki naar onder meer het Verenigd Koninkrijk. In Nederland en België wordt de naam Rakuten TV gebruikt. Wanneer de dienst exact is live gegaan is niet duidelijk, maar geïnteresseerden kunnen nu in ieder geval een account aanmaken en zo toegang krijgen tot een groot aanbod aan films.

Groot aanbod aan Ultra HD-films

Rakuten TV biedt toegang tot de dienst via alle bekende platformen, waaronder een smartphone-app voor Android en iOS, een app op gameconsoles en via de browser. Ook geeft het bedrijf aan dat nagenoeg alle grote tv-fabrikanten de smart tv-app van het bedrijf ondersteunen. Op een LG en een Samsung smart tv hebben we de app al kunnen downloaden en gebruiken.

Een groot deel van de films op het platform is beschikbaar in de Ultra HD (UHD) resolutie, en een groot deel daarvan is ook in HDR (HDR10 of Dolby Vision) beschikbaar. Op het gebied van audio is er ondersteuning voor 5.1-kanaals materiaal, en zelfs Dolby Atmos. Ondertiteling is aanwezig in het Frans of Nederlands.

Uit de helpsectie van de dienst blijkt dat UHD (en waarschijnlijk ook HDR) ondersteund wordt op de volgende tv’s;

  • Samsung Tizen Smart TV (modellen J6xxxx en ouder vanaf 2015 en nieuwer)
  • Panasonic Smart TV (modellen vanaf 2018 en nieuwer, alleen voor films in UHD)
  • LG Web OS Smart TV (modellen vanaf 2016 en later, alleen voor films in UHD)
  • Hisense Smart TV (modellen vanaf 2016 en later, alleen voor films in UHD)

Dolby Atmos en Dolby Vision zouden vooralsnog alleen op tv’s van LG af te spelen zijn. Dolby Vision zijn we echter nog niet tegengekomen in het filmaanbod, maar dat komt waarschijnlijk omdat de dienst alleen toont wat je op jouw betreffende device kunt weergeven.

Prijzen voor films huren en kopen

Je kunt via Rakuten TV films huren of kopen. De prijs voor het huren van een (Ultra HD-)film ligt gemiddeld tussen de 3 en 5 euro. Wil je een film kopen dan betaal je tussen de 8 en 16 euro. Daarbij zijn niet alle films te huur; sommige films zijn alleen te koop. Betalingen kunnen gedaan worden met PayPal of een creditkaart. Het aanbod bestaat in Nederland en België alleen uit films, maar wel veel recente films, waaronder A Star is Born, Bohemian Rhapsody en The Nun.

Promotie-actie Samsung

Samsung pakt de lancering van Rakuten TV meteen mee in een promotie-actie. In België wordt een flyer verspreid waaruit blijkt dat kopers van een QLED-televisie naast een soundbar ook 10 gratis Ultra HD-films via Rakuten TV krijgen. Of andere fabrikanten met gelijkaardige acties komen is nog niet bekend, maar de kans is groot dat we in de Benelux op korte termijn meer over en van de dienst horen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (5)

Levi

Levi
13 maart 2019 om 23:36

Is dit veel beter dan Google play movies dan? Dolby Atmos is denk ik al wel een pluspunt, maar betreft aanbod en kosten?

Inloggen
Ton Werts

Ton Werts
14 maart 2019 om 16:53

Het beste nieuws van 2019 voor film liefhebbers. De eerste mogelijkheid voor huren van uhd 4k films volgens mij. Voor een mooie prijs en in Dolby Atmos. Ik heb een LG uhd tv dus genieten maar. Vind 35 euro voor een 4k blu-ray erg duur dus ik ben hier blij mee !!

Inloggen
Marko

Marko
15 maart 2019 om 12:40

Kan allang hoor via iTunes (Apple TV).

Inloggen
frans

frans
14 maart 2019 om 09:38

Weer een streaming dienst erbij de zoveelste kassa.
Fysieke disk blijven toch nog altijd beter dan de streaming die beneden alle kwalieteit zal het nooit halen bij 4 k blueray

Inloggen
Marko

Marko
15 maart 2019 om 12:43

Zeuren over weer een streaming dienst want duur. Maar wel belachelijk dure Blu-Rays kopen?

Juist… en denk alsjeblieft eens om je spelling.

Inloggen
Frans

Frans
15 maart 2019 om 15:58

Een hele dikke vinger voor je hipster.
Ik kan blueray betalen heb wel kwaliteit in huis staan dan jullie met je hele streaming.

Inloggen
Marko

Marko
16 maart 2019 om 07:45

Oh jij zal wel een rijke rakker zijn zeg, poeh, poeh. Ben erg onder de indruk. Maar je kan nog niet eens Blu-Ray schrijven. En je snap m’n punt duidelijk niet, was te verwachten van je Fransie! :’)

Inloggen
Dirk

Dirk
13 april 2020 om 13:45

Hallo waarom is dat hier in het Frans bij mij? Alvast bedankt om te antwoorden

Inloggen
Daems stijn

Daems stijn
12 juni 2020 om 20:37

Hier ook in het Frans.
Heb jij het kunnen aanpassen

Inloggen
Michel

Michel
14 maart 2019 om 12:56

Jammer dat dit niet beschikbaar is op de Apple TV, vooral de 4K versie met HDR zou een goede aanvulling zijn van o.a. iTunes. Maar wie weet in de toekomst.

Inloggen
Maurice

Maurice
14 maart 2019 om 15:00

Waarom? itunes ondersteund 4k dolby vision en atmos , als je atv hebt heb je deze service niet nodig

Inloggen
Ludo

Ludo
15 maart 2019 om 12:40

Weer een streamer bij. Ik kan van al die nieuwe geluidsnormen niet genieten. Ik heb een Arcam Avr 600 receiver zonder al die nieuwste technieken, maar klankmatig is hij nog altijd geweldig samen met mijn Audio Physic Tempo speakers. Als je alle nieuwe technieken wilt volgen moet je om de 2 jaar je toestellen vervangen en kun je als gewone werkende mens geen degelijk materiaal aanschaffen. Ik stream Netflix gewoon op mijn LG oled in het basisabonnement en voor de klank gebuik ik mijn Cambridge Audio soundplate. Het ergste van al is dat ik nu een bijkomende blu-ray speler wil aankopen en dat je op dit moment zelfs sites van de fabrikanten niet kunt geloven wat ze nu op de markt brengen. De huidige markt loopt zich zelf voorbij en maakt het voor de consument en de degelijke lokale dealers onmogelijk om te weten wat je moet aankopen. Laat ons voor mijn part terug gaan naar een goede stereo set. En laat de mensen niet in kou staan met hun collectie dvds en blu-ray en cds.
Groetjes Ludo

Inloggen
Peterp

Peterp
17 maart 2019 om 15:05

@Ludo
Voor een paar honderd euro koop je al een (bijkomende) receiver die alle formaten netjes ondersteund. Ook met een betere UHD player, kan je nog jaren genieten van je cd/dvd/bd collectie met een goede upscale van 720/1080p naar 4K. Ook het audio gedeelte is van goede kwaliteit om te genieten van cd.

Inloggen