Rakuten TV beschikbaar in Nederland en België – alles dat je moet weten

13 maart 2019 3 Minuten 15 Reacties
Rakuten TV

Nederland en België hebben er weer een streamingdienst bij; Rakuten TV. Sinds enkele dagen kun je via deze dienst films in HD en Ultra HD huren of kopen. De dienst is beschikbaar middels een app op je smartphone en via diverse smart tv's.

Rakuten TV beschikbaar in Nederland en België

We hebben nog geen officieel bericht van Rakuten ontvangen, maar uit promotiemateriaal van Samsung dat in handen is van Homecinema Magazine blijkt dat de dienst inmiddels actief is in Nederland en België. Een simpel bezoek aan de website laat ook zien dat Nederlanders en Belgen per direct films kunnen huren of kopen.

Het Japanse Rakuten is al langer actief in Europa. Het bedrijf bracht de videostreamingdienst alweer vijf jaar geleden onder de naam Wuaki naar onder meer het Verenigd Koninkrijk. In Nederland en België wordt de naam Rakuten TV gebruikt. Wanneer de dienst exact is live gegaan is niet duidelijk, maar geïnteresseerden kunnen nu in ieder geval een account aanmaken en zo toegang krijgen tot een groot aanbod aan films.

Groot aanbod aan Ultra HD-films

Rakuten TV biedt toegang tot de dienst via alle bekende platformen, waaronder een smartphone-app voor Android en iOS, een app op gameconsoles en via de browser. Ook geeft het bedrijf aan dat nagenoeg alle grote tv-fabrikanten de smart tv-app van het bedrijf ondersteunen. Op een LG en een Samsung smart tv hebben we de app al kunnen downloaden en gebruiken.

Een groot deel van de films op het platform is beschikbaar in de Ultra HD (UHD) resolutie, en een groot deel daarvan is ook in HDR (HDR10 of Dolby Vision) beschikbaar. Op het gebied van audio is er ondersteuning voor 5.1-kanaals materiaal, en zelfs Dolby Atmos. Ondertiteling is aanwezig in het Frans of Nederlands.

Uit de helpsectie van de dienst blijkt dat UHD (en waarschijnlijk ook HDR) ondersteund wordt op de volgende tv’s;

  • Samsung Tizen Smart TV (modellen J6xxxx en ouder vanaf 2015 en nieuwer)
  • Panasonic Smart TV (modellen vanaf 2018 en nieuwer, alleen voor films in UHD)
  • LG Web OS Smart TV (modellen vanaf 2016 en later, alleen voor films in UHD)
  • Hisense Smart TV (modellen vanaf 2016 en later, alleen voor films in UHD)

Dolby Atmos en Dolby Vision zouden vooralsnog alleen op tv’s van LG af te spelen zijn. Dolby Vision zijn we echter nog niet tegengekomen in het filmaanbod, maar dat komt waarschijnlijk omdat de dienst alleen toont wat je op jouw betreffende device kunt weergeven.

Prijzen voor films huren en kopen

Je kunt via Rakuten TV films huren of kopen. De prijs voor het huren van een (Ultra HD-)film ligt gemiddeld tussen de 3 en 5 euro. Wil je een film kopen dan betaal je tussen de 8 en 16 euro. Daarbij zijn niet alle films te huur; sommige films zijn alleen te koop. Betalingen kunnen gedaan worden met PayPal of een creditkaart. Het aanbod bestaat in Nederland en België alleen uit films, maar wel veel recente films, waaronder A Star is Born, Bohemian Rhapsody en The Nun.

Promotie-actie Samsung

Samsung pakt de lancering van Rakuten TV meteen mee in een promotie-actie. In België wordt een flyer verspreid waaruit blijkt dat kopers van een QLED-televisie naast een soundbar ook 10 gratis Ultra HD-films via Rakuten TV krijgen. Of andere fabrikanten met gelijkaardige acties komen is nog niet bekend, maar de kans is groot dat we in de Benelux op korte termijn meer over en van de dienst horen.

Reacties (15)