QNED: Samsung combineert micro-led met quantum dots

02 december 2019 1 Minuut 0 Reacties
Microled-Samsung-75-inch

Volgens het Koreaanse ETNews heeft Samsung een hoop geld gestoken in de ontwikkeling van QNED, wat simpel gezegd een combinatie van quantum dots en micro-leds is.

Samsung is momenteel één van de weinige fabrikanten die nog vasthoudt aan de lcd led-techniek, maar het mag duidelijk zijn dat het Koreaanse bedrijf niet stilzit. Er komen elke maand berichten voorbij over nieuwe beeldtechnieken waar Samsung aan werkt, waaronder QD OLED, een techniek die oled combineert met quantum dots. Dat is echter niet de enige techniek waar Samsung aan werkt, want volgens Koreaanse media is Samsung ook bezig met de ontwikkeling van QNED.

Volgens het Koreaanse ETNews heeft Samsung een hoop geld gestoken in de ontwikkeling van QNED, wat simpel gezegd een combinatie van quantum dots en micro-leds is. De micro-led techniek zal de concurrentie met oled aangaan en moet zelfs op verschillende vlakken beter presteren. Zo is micro-led inorganisch, is de levensduur langer dan die van een oled-scherm, moet de helderheid hoger liggen en is er geen kans op inbranden. Net als bij oled komt microled met pixels die zelf licht geven en waarbij de helderheid en kleur op pixelniveau gecontroleerd kunnen worden. Gecombineerd met quantum dots moet ook de kleurweergave van micro-led van een hoger niveau zijn dan van oled.

Het gebruik van micro-led in televisies voor consumenten brengt echter nogal wat uitdagingen met zich mee, zeker wanneer gecombineerd met quantum dots. Zo is het produceren van micro-led-schermen vooralsnog zeer duur en zijn quantum dot-materialen zeer gevoelig voor warmte, vocht en zuurstof. Samsung heeft nu meerdere ijzers in het vuur als het gaat om de beeldtechniek van de toekomst, maar het bedrijf moet ook wel aangezien oled momenteel de klok slaat als het om premium televisies gaat.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)