Prijzen 3D TV’s stijgen weer

15 juli 2011 1 Minuut 0 Reacties
LG-LW6500-3d-tv

Voor even dachten we toch dat 3D TV's dezelfde richting opgingen als 'normale' 2D Full HD TV's, maar in de VS zijn de prijzen weer de andere kant opgeslagen. De 3D TV's met active shutter technologie zijn aldaar in de laatste maanden gemiddeld duurder geworden.

Volgens een onderzoek van IHS wordt active shutter 3D (actieve 3D TV’s) de laatste tijd als een premium gezien en daar moet per definitie dan ook meer voor betaald worden. De actieve 3D technologie is momenteel nog steeds de meest populaire techniek op de markt hoewel passief 3D steeds meer terrein wint, vooral door toedoen van LG. Volgens IHS is er een groter aantal modellen met 3D mogelijkheden in de productmix dat hogere prijzen dan gemiddeld heeft. Deze modellen zouden de prijzen van de totale flatscreenmarkt in de VS in juni opgestuwd hebben.

Interessant is dat actieve 3D TV’s nagenoeg dezelfde technieken bevatten als de high-end 2D TV’s. De extra kosten zittem hem dan in de infrarood ontvanger (vaak ingebouwd) en 3D brillen (soms meegeleverd). Passieve 3D TV’s, aan de andere kant, zijn veel duurder om te maken aangezien ze een speciaal filter nodig hebben. Je zou dus zeggen dat de passieve 3D TV’s juist duurder moeten zijn.

Het zou ook een strategie van LG kunnen zijn om de passieve 3D techniek erdoor te drukken en mensen te overtuigen voor Cinema 3D te gaan.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)