Premium Pioneer UDP-LX800 Ultra HD Blu-ray speler duikt op

12 september 2018 1 Minuut 2 Reacties
Pioneer-UDP-LX500

De Pioneer UDP-LX800 is nog niet officieel aangekondigd, maar de speler is reeds bij de eerste winkels op de website verschenen. De prijs? Ruim 2000 euro.

Onlangs introduceerde Pioneer de UDP-LX500, de eerste Ultra HD Blu-ray speler van het merk. Dit high-end model staat met name in het teken van een optimale videoweergave. Er komt echter nog een premium model aan; de UDP-LX800. De eerste specificaties en prijzen van deze speler zijn inmiddels opgedoken.

Nu Oppo van de markt voor Ultra HD Blu-ray spelers verdwenen is vult Pioneer dat gat maar al te graag. De Japanse fabrikant houdt zelfs dezelfde strategie aan; een premium speler die voor een optimale videoweergave ingericht is en een premium speler die voor een optimale weergave van zowel audio als video ingericht is. De UDP-LX500 kennen we inmiddels, de UDP-LX800 komt eraan.

De Pioneer UDP-LX800 beschikt over een chassis dat verdeeld is in drie blokken, waarbij de laser in het midden geplaatst is voor de beste balans. De speler is universeel, wat betekent dat nagenoeg alle discs afgespeeld kunnen worden. Daarbij komt het apparaat met twee HDMI-uitgangen (één voor audio) en ondersteuning voor zowel HDR10 als Dolby Vision. Ten opzichte van de LX500 beschikt de LX800 over 7.1-kanaals analoge uitgangen en de mogelijkheid de speler als USB DAC te gebruiken. Hiervoor lijkt een dubbele Saber ES9026PRO DAC geïntegreerd te zijn. Verder beschikt de speler over ondersteuning voor de belangrijkste audio- en videoformaten die via het netwerk en USB afgespeeld kunnen worden, waaronder ook FLAC, DSD, AIFF MP4 en ALAC. Streamingdiensten als Netflix en YouTube zullen net als op de LX500 niet aanwezig zijn.

De UDP-LX800 is inmiddels bij de eerste Duitse winkels op de website verschenen voor een prijs van ruim 2.000 euro. Pioneer zelf heeft de speler nog niet officieel aangekondigd.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (2)

frans

frans
13 september 2018 om 08:58

Dikke prijs is deze dan ben benieuwd of dit word verkocht om dat de klad er helemaal in zit op UHD disk gebied met het uitbrengen van disk hier in nederland we lopen ver achter met andere landen.

Inloggen
L. Hardin

L. Hardin
13 september 2018 om 11:06

Ik hoor degelijk verschil in klasse A of B of C of D
Ik heb de voorkeur klasse A,
afhankelijk van de speakers, opname kwaliteit.
Verschil tussen String/elekrotnisch bas
Bekkens/triangel
Ella Fitzgerald /Chca Khan
Stradivarius/Stephan Grapelli

Inloggen