Poppy maakt van je iPhone een 3D camera en display

27 juni 2013 1 Minuut 0 Reacties
Poppy-3d-camera-2

We hebben in het verleden een aantal smartphones voorbij zien komen die over een 3D camera en een 3D display beschikken, maar een groot succes zijn deze modellen nooit geworden. Poppy is een nieuwe accessoire voor je iPhone of iPod waarmee dezelfde functies toegevoegd kunnen worden.

Op Kickstarter, een zogenaamde crowdfundingwebsite waar mensen kunnen investeren in projecten, is de Poppy onlangs gelanceerd. Dit apparaat, dat nogal lijkt op de ouderwetse View-Master, tovert de camera van je iPhone om in een 3D camera en kan gebruikt worden om 3D materiaal te bekijken.

De iPhone of iPod kan in een gleuf op de Poppy geschoven worden waarna middels lenzen en spiegels die uitgelijnd worden met de ingebouwde camera een 3D video opgenomen kan worden. Het apparaat beschikt over twee lenzen waardoor er zowel voor het linkeroog als het rechteroog een beeld opgenomen wordt. Deze video’s en foto’s zijn vervolgens ook middels de Poppy weer terug te kijken. Hiervoor wordt een speciale app meegeleverd.

Daarnaast kun je de Poppy gebruiken om de ‘Side-by-Side’ video’s op YouTube te bekijken. Dit zijn 3D video’s waarbij twee beelden naast elkaar getoond worden. Zelf gemaakte video’s zijn volgens de makers ook eenvoudig te uploaden naar YouTube.

De Poppy is momenteel nog een Kickstarter-project waarvoor 40.000 dollar opgehaald moet worden. Voor een bedrag van 50 dollar kun je je eigen exemplaar reserveren en help je de makers dichterbij het doel te komen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)