Plasma uitvinder gaat energieverbruik flink reduceren

01 november 2010 1 Minuut 0 Reacties
larryweber-plasma

Een van de belangrijkste personen achter de ontwikkeling van de plasma technologie is Dr. Larry Weber. Meneer Weber wil nu de plasma ontwikkeling weer opnieuw oppakken om de energie efficiëntie van plasma panelen tot wel 40 keer te verbeteren. Als hij dat zou kunnen bereiken zullen plasma TV's energie efficiënter zijn dan LED (LCD) TV's.

In de jaren ’60 was Dr Weber een van de mensen die plasma ontwikkelde aan de Universiteit van Illinois, Amerika. Nu heeft de goede man (foto) het idee dat het energieverbruik van de door hem ontwikkelde techniek vele maren beter kan. Vandaag de dag verbruiken plasma TV’s meer energie dan LCD TV’s en veel meer energie dan LCD TV’s met LED achtergrondverlichting (vooral Full LED).

Volgens Weber is er geen reden waarom dit doel niet bereikt kan worden. Het is volgens hem puur het oplossen van bepaalde engineering problemen. Verder geeft Weber aan te verwachten dat het energieverbruik van plasma TV’s binnen twee jaar tot 20 keer verminderd kan worden door zijn inzet. Veel heeft hij er niet voor nodig. Zijn garage wordt zijn werkplek namelijk. Mocht het energieverbruik van plasma TV’s verlaagd worden dan kan dit ook positieve gevolgen hebben voor de beeldkwaliteit aangezien de plasma technologie dan meer ligt per cel kan uitsturen.

Bron: FlatpanelsHD

Reacties (0)