Pioneer ook betrokken bij ontwikkeling nieuwe Pioneer lcd led tv’s

18 november 2013 1 Minuut 0 Reacties
Pioneer-tv-retina

Afgelopen week verscheen het nieuws dat Dixons Retail in Honk Kong een overeenkomst met Pioneer gesloten had om nieuwe tv's onder de naam van Pioneer uit te brengen. Vandaag blijkt dat Pioneer zelf ook invloed op de ontwikkeling van deze tv's zal hebben.

De Dixons Retail’s Exclusive Brand sourcing business in Hong Kong mag de merknaam van Pioneer gebruiken om het merk weer in de Europese tv-markt te zetten. De verwachting was dat Pioneer puur de merknaam laat gebruiken, maar tegenover Techradar laat het bedrijf weten de controle te houden over de ontwikkeling, de productie en de verkoop van de tv’s.

Pioneer staat bekend om de extreem goede Kuro plasma tv’s en heeft dus een reputatie hoog te houden. Of dat met de nieuwe lcd led modellen lukt is nog maar de vraag maar Pioneer gaat er in ieder geval voor zorgen dat de tv’s aan de verwachtingen van het bedrijf voldoen, zowel qua beeldkwaliteit als qua specificaties en design. Pioneer laat ook weten dat de tv’s niet in het budgetsegment van de markt geplaatst zullen worden en dus ook niet goedkoop zullen zijn. Daarbij is de kans groot dat de modellen ook naar het Europese vasteland komen.

Niets van dit alles is een garantie voor succes maar het is in ieder geval geruststellend dat Pioneer bij de productie van de tv’s betrokken is. De eerste tv’s moeten voor het einde van dit jaar nog in Scandinavië en de UK te koop zijn.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)