Pioneer komt mogelijk met 4K Ultra HD Blu-ray spelers

25 april 2018 1 Minuut 4 Reacties
BDP_LX88-Pioneer-2

Nu Oppo heeft aangegeven te stoppen met het maken van Ultra HD Blu-ray spelers is er weer een plekje vrijgekomen voor een concurrent. En het lijkt erop dat Pioneer de concurrent is die wel kansen ziet in de markt.

Pioneer toont mogelijk eerste Ultra HD Blu-ray spelers

Op de Japanse website van Pioneer is een afbeelding opgedoken waarin twee apparaten (zo lijkt het) afgebeeld worden, onder een doek weliswaar. Aangezien de url van de afbeelding de BDLX-afkorting bevat durven wij ons geld er wel op in te zetten dat het om Blu-ray spelers gaat. Eerder (in 2014) bracht Pioneer de BDP-LX58 en BDP-LX88 Blu-ray spelers al uit.

Maar, de kans is groot dat het nu om modellen met ondersteuning voor Ultra HD Blu-ray discs gaat. Uit de tekst op de afbeeldingen kunnen we namelijk vrij vertaald opmaken dat het om een nieuw hoofdstuk gaat, iets waar we lang op hebben moeten wachten. Er ontbreken nog veel details, waaronder de ondersteuning voor HDR10 of Dolby Vision, maar het lijkt er sterk op dat Pioneer de plek van Oppo wil innemen. Pioneer richtte zich voorheen namelijk ook op het premium (en prijzigere) segment.

Zodra Pioneer meer details bekendmaakt laten we je dit vanzelfsprekend direct weten.

Reacties (4)