Philips lanceert derde generatie P5 beeldprocessor

05 september 2019 2 Minuten 0 Reacties
P5-Style

Philips heeft vandaag tijdens IFA 2019 in Berlijn de derde generatie P5 Picture Processor gelanceerd. Deze beeldprocessor is verbeterd op het vlak van ruisonderdrukking, detail en Perfect Natural Reality.

Philips P5 processor (3rd generation)

De nieuwe P5-processor van Philips heeft als doel de nieuwe standaard voor beeldkwaliteit te zetten, en dat wordt gedaan door verbeteringen door te voeren op het gebied van detailweergave, ruisonderdrukking, HDR-weergave en motion interpolatie middels Perfect Natural Reality.

Bij de derde generatie van de processor is extra rekenkracht gegaan richting de belangrijkste onderdelen van de verwerkingsketen waardoor de verwerkingskracht over het algemeen verdubbeld is. Dit moet volgens Philips zorgen voor 30 procent betere prestaties op het gebied van beeldkwaliteit.

De nieuwe processor in de Philips tv’s voorziet de Perfect Natural Reality-functie van een verbeterde beeldkwaliteit en betere algemene HDR-prestaties, voor zowel bronnen in HDR10 als HDR10+. Bovendien is de processor de eerste die Dolby Vision-gecodeerde dynamische HDR-content van betere kwaliteit voorziet. Philips ondersteunt nu alle belangrijke HDR-formaten, zoals Dolby Vision, in bijna alle productlijnen vanaf de 6000-series.

Net als eerdere P5 generaties, maakt de nieuwe P5 geavanceerde bewegingsanalyse in combinatie met ruimtelijke en tussentijdse ruisonderdrukking mogelijk. Dit zorgt voor optimale ruisonderdrukking zonder onscherpe of vlekkerige details. De derde generatie P5 voegt de-contourverbetering, bit-diepteberekening en spaarzame filtering toe om een nog zuiverder en scherper beeld te produceren.

Voor de scherpteprestaties is de oorspronkelijke detailverbeteringsfunctie van de P5 geoptimaliseerd door een detailprotectie- en restauratiefunctie toe te voegen aan de originele detailmeter. Dit zorgt voor betere resultaten bij het transformeren van de originele pixels naar scherpere pixels. Het nieuwe dejaggy-filter is effectief op diagonale lijnen met een lage of hoge hoek. Het resultaat is volgens Philips een zichtbaar verfijnder beeld met meer gedetailleerde lijnen die meer beelddiepte creëren.

De Perfect Natural Reality-functie van Philips tv’s is verbeterd door een nieuwe spiegeldetectiefunctie, een betere regioclassificatie en omgekeerde toonkartering. Dit helpt om SDR-content om te zetten in HDR-beeld. De verbeterde functies kunnen worden gecombineerd om de prestaties van HDR10/HDR10+ te optimaliseren. De derde generatie P5 voorkomt detailverlies in zeer donkere gebieden bij HDR-content, colorclipping in zeer heldere en kleurrijke scènes en ongewenste vervormingen of kleurgradaties in huidtinten.

De derde generatie P5-processor van Philips is te vinden in de vandaag geïntroduceerde OLED934 en OLED984 oled-televisies van de fabrikant, plus de eerder in 2019 gelanceerde oled-modellen OLED804 en OLED854.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)