Panasonic ZT60 plasma tv verslaat LG oled tv

05 juni 2014 2 Minuten 4 Reacties
Panasonic-ZT60

Panasonic maakt geen plasma tv's meer maar dat betekent niet dat de techniek het sowieso moet afleggen tegen lcd/led en oled. Uit een onderzoek van HDTVtest blijkt namelijk dat de high-end ZT60 plasma tv nog goed meekan en zelfs LG's oled tv weet te verslaan.

De gerenommeerde website HDTVtest houdt zo nu en dan een event waar bezoekers de nieuwste en beste tv’s met elkaar kunnen vergelijken. Onlangs werd in de UK een dergelijk evenement gehouden en konden bezoekers stemmen op de beste 4K Ultra HD tv en de beste tv overall. De resultaten zijn opvallend want Panasonic gaat er met de hoofdprijs vandoor.

De website zette de beste tv’s van dit moment naast elkaar. Zo konden bezoekers materiaal op de Samsung UE65HU8500 UHD tv, de Panasonic TX-65AX800E UHD tv, de Sony KD-65X9005B UHD tv, de LG 55EA980V oled tv en de Panasonic TX-P60ZT60 plasma tv bekijken. Natuurlijk werden alle modellen volgens dezelfde norm gekalibreerd en afgesteld. Vervolgens was het aan de bezoekers om te bepalen welke modellen de beste beeldkwaliteit bieden.

Voor de complete test, met resultaten op het gebied van onder meer motion en kleur, verwijs ik graag naar het artikel op HDTVtest, maar de conclusie is hetgeen dat het meest interessant is. Hoewel het geen representatief onderzoek is door het lage aantal bezoekers, is het opvallend dat de Panasonic ZT60 plasma tv, een model dat niet meer in productie is, er met de prijs voor de beste tv vandoor gaat. De prijs voor de beste 4K Ultra HD tv is ook voor Panasonic. De TX-65AX800E gaat er met deze prijs vandoor. Ook opvallend is dat geen enkele bezoeker een lcd led tv genomineerd heeft voor de beste tv.

Wat zegt dit? Dat hoewel Panasonic geen geld meer kan verdienen aan plasma en dus geen nieuwe modellen meer op de markt brengt, de techniek bij consumenten voortleeft en een niche zal blijven zolang er enthousiastelingen zijn en plasma tv’s gekocht kunnen worden. Het laat ook zien dat de lcd led-techniek nog niet zover is als de plasma-techniek en dat oled ook nog wat stappen te zetten heeft.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (3)

Dennis

Dennis
05 juni 2014 om 19:33

Verbaasd mij niet eens. plasma heeft heerlijk zacht beeld en een enorm contrast. zie elke keer weer dat lcd dat niet trekt. onbegrijpelijk dat deze techniek uitgerangeerd is.

Inloggen
peter vb

peter vb
06 juni 2014 om 15:13

Geloof het zomaar. Mijn vorige panna vt30 is niet veel minder dan mijn Sammy 7500 4k.

Inloggen
wout van den berg

wout van den berg
11 juni 2014 om 12:10

Het blijkt dat 4k content via you tube uitstekende beeldkwaliteit biedt op mijn twee hd ready plasma schermen. Via de minix neo x 8h die hoge 4k resoluties aankan ben ik nog niet klaar met hd ready.

Inloggen
peter vb

peter vb
12 juni 2014 om 22:00

Goede avond Wout. Kan je vertellen dat 4k op you tube zo gecomprimeerd is dat dat bij lange na niet eens blu-Ray kwaliteit is. Daarintegen ziet Netflix house of cards 4k er wel goed uit.

Inloggen