Panasonic rolt HLG-update uit naar diverse lcd led tv’s

23 november 2017 1 Minuut 0 Reacties
Panasonic-DXW784-review-feature-1

In februari werd het al aangekondigd, maar Panasonic is nu dan echt begonnen met de uitrol van de HLG-update voor diverse lcd led tv's. De nieuwe firmware is sinds deze week beschikbaar voor de DXW754-serie, de DXW784-serie, de DXW804-serie en de DXW904-serie uit 2016.

HLG is een HDR-standaard die speciaal ontwikkeld is voor tv-uitzendingen. Digitale tv-providers hebben maar weinig bandbreedte tot hun beschikking en om dan zowel een HDR- als een SDR-signaal te versturen zou teveel ruimte kosten. HLG is hiervoor de oplossing want deze standaard combineert SDR en HDR in één signaal. De compatibele tv kan het HDR-signaal weergeven, een tv die niet compatibel is geeft het SDR-signaal weer.

De firmware-update wordt in de komende weken uitgerold naar de modellen in de DXW754-serie, de DXW784-serie, de DXW804-serie en de DXW904-serie. Al deze tv’s beschikken over de 4K Ultra HD-resolutie en ondersteunen de weergave van HDR-content. Momenteel is de update alleen nog handmatig te installeren via de website van Panasonic.

De nieuwe tv’s die in 2017 op de markt zijn verschenen beschikken vanuit de doos over ondersteuning voor Hybrid Log Gamma.

Reacties (0)