Panasonic GZW2004: de meest veelzijdige OLED-tv die je kunt kopen (ADV)

31 maart 2019 8 Minuten 18 Reacties
Panasonic GZW2004

Ben je op zoek naar een televisie die werkelijk alles heeft om filmfans te bekoren? Sprankelende, natuurlijke kleuren getuned door Hollywood experts, perfecte zwartweergave, ondersteuning voor alle belangrijke HDR-standaarden? Een tv met een unieke audio-oplossing voor Dolby Atmos weergave? De Panasonic GZW2004-reeks biedt het allemaal.

Dit artikel is geschreven in opdracht van Panasonic.

Minimalistisch design

Eenvoud siert, en dat is een motto dat Panasonic volledig onderschrijft. De GZW2004 is ontworpen volgens het nieuwe designconcept ‘Less is Perfection’. De minimalistische stijl legt alle nadruk op het indrukwekkende beeld. Aan de voorzijde zijn de luidsprekers discreet weggewerkt achter een donkere speakergrille over de volledige breedte van het toestel. De compacte stand met geïntegreerd kabelmanagement past op elk meubel.

Een uniek OLED paneel

OLED schermen bieden een aantal unieke voordelen voor de filmfan. Op de eerste plaats is er natuurlijk de perfecte zwartweergave. In een OLED-scherm creëert elke pixel zelf licht, en wanneer een pixel uit staat geeft hij helemaal geen licht, perfect zwart dus. Een helder witte pixel heeft geen enkele invloed op een zwarte pixel, zelfs als ze vlak naast elkaar staan. Zo kan een OLED-scherm de meest contrastrijke beelden tonen.

Advertentie

Maar om een nog intensere ervaring te creëren gebruikt Panasonic een custom OLED-paneel. Dat maakt gebruik van een nieuwe koeling laag en custom vermogensbeheer. Zo kan Panasonic de maximale helderheid van het paneel verbeteren tot 1.000 nits en de gemiddelde helderheid van het scherm hoger houden.

Absolute Black filter

Voor een perfecte zwartweergave moet het scherm ook zo veel mogelijk reflecties uit de omgeving weren. Dat doet Panasonic met zijn nieuwe Absolute Black Filter. Het filter is zo ontworpen dat het geen magenta tint meer heeft zoals op andere OLED-modellen. Zo vermijdt het scherm ongewenste verkleuring van de beelden en toont het accuraat schaduwdetail.

Een krachtig brein

Om elke beeldbron zo goed mogelijk op het scherm te zetten is heel wat rekenkracht nodig. De nieuwe HCX Pro processor bouwt op de jarenlange ervaring van Panasonic als fabrikant van professioneel video- en filmmateriaal om de beste beeldkwaliteit te creëren. Van de meest nauwkeurige kleurweergave, tot tintelend contrast, van het allerfijnste detail tot de scherpste actiescène, de HCX Pro processor levert uitmuntend resultaat. Hij verwijdert ruis, herstelt fijne randen, detail en textuur, en elimineert hinderlijke kleurbanden die kunnen optreden in fijne kleurovergangen.

Natuurgetrouwe kleuren

De HCX pro maakt gebruik van 3D Lookup Tables (3D LUT) voor de meest accurate kleurweergave. De 3D LUT bevat duizenden ijkpunten waardoor kleuren zelfs in de donkerste schaduwen en helderste tinten nauwkeurig gereproduceerd worden. Bovendien gebruikt de HCX Pro twee verschillende LUTs, een voor heldere scènes en een voor donkere scènes. Hij analyseert het beeld meerdere malen per seconde en selecteert dynamisch de optimale LUT voor nog beter resultaat. De kleurweergave is dermate goed dat ze het niveau bereikt van een professionele mastering monitor.

Haarscherpe actiebeelden

Actiebeelden zoals sport worden haarscherp op de GZW2004 weergegeven. De HCX Pro onderzoekt elk beeld om na te gaan of er kleine voorwerpen of grote delen van het beeld bewegen. Daarvoor houdt hij rekening met verschillende frames zodat het bewegend voorwerp goed te onderscheiden is van de achtergrond. Vervolgens berekent hij tussenliggende beelden zodat beeldartefacten vermeden worden. Het resultaat is een haarscherp en vloeiend beeld, zelfs in de snelste actiescènes.

Getuned en gebruikt in Hollywood

Panasonic OLED schermen worden getuned in samenwerking met wereldvermaarde Hollywood studio’s zoals CO3, EFILM, Encore en Deluxe. En in CO3 worden Panasonic OLEDs tijdens het werk gebruikt door top coloristen zoals Stefan Sonnenfeld, de colorist voor onder andere Wonder Woman en Star Wars: The Force Awakens. “Op een Panasonic OLED zie je Wonder Woman exact zoals de regisseur en filmmaker het wilden.”

Dolby Vision én HDR10+

High Dynamic Range is de nieuwe beeldstandaard die voor nog realistischere beelden zorgt. Een hogere helderheid creëert fonkelende lichtaccenten, en verbeterd schaduwdetail toont zelfs in de donkerste scènes elke nuance. Een rijker kleurpalet geeft de beelden een ongekend realisme. De GZW2004 is een uitstekende keuze voor HDR dankzij het Professional Edition OLED paneel met zijn perfecte zwartwaarde, een maximale helderheid van 1.000 nits en 98% DCI-P3 kleurbereik.

Naast HDR10 en HLG ondersteunt de GZW2004 nu ook HDR10+ én Dolby Vision. Deze laatste twee formaten gebruiken dynamische metadata. In tegenstelling tot HDR10 dat slechts éénmaal informatie geeft over de maximale helderheid in de film, kunnen HDR10+ en Dolby Vision deze informatie scène per scène of zelfs beeld per beeld signaleren. Zo beschikt de televisie over veel meer gegevens om het beeld zo optimaal mogelijk weer te geven, met accurate kleuren en levensecht contrast. Schaduwdetail blijft perfect bewaard, terwijl heldere scènes niet aan intensiteit of witdetail moeten inboeten.

Dankzij de ondersteuning voor de vier belangrijkste HDR-formaten geniet je altijd van de beste HDR-content die beschikbaar is, of dat nu is via live tv, streaming of Ultra HD Blu-ray.

Altijd genieten van de mooiste HDR beelden

Dankzij de slimme HCX Pro processor geniet je in alle omstandigheden van de beste HDR-beelden. De HDR Brightness Enhancer past het beeld aan op basis van een lichtsensor die het omgevingslicht meet, zodat donkere beelden iets helderder worden als je bij veel licht kijkt. Dynamic HDR Effect analyseert elke scène van HDR10 content en creëert zo in real-time dynamische metadata, waardoor je een equivalent resultaat krijgt als met HDR10+/Dolby Vision. En wil je zelfs met SDR content van HDR genieten? Dat kan, dankzij Intelligent HDR Remaster.

Advertentie

Surround geluid als in de bioscoop

Geen film is volledig zonder een indrukwekkende soundtrack, en ook daarvoor heeft de GZW2004 een unieke oplossing. Hij biedt ondersteuning voor Dolby Atmos, een object gebaseerd audioformaat waarbij de effecten zich niet alleen rondom je afspelen, maar zelfs van boven je lijken te komen. Om dat te verwezenlijken heeft Panasonic de GZW2004 uitgerust met twee naar boven gerichte luidsprekers (2x 20W) die zich bovenaan net achter het scherm bevinden. Het geluid van deze luidsprekers weerkaatst op het plafond en zorgt voor een erg realistisch hoogte-effect.

Het totale audiosysteem beschikt verder over twee woofers van elk 20 Watt, een tweeter en midrange driver van elk 20 Watt, en een aparte center speaker van 20 Watt, aangevuld met quad passieve radiatoren. Samen met de up-firing speakers is dat goed voor 140 Watt audio output, ruim voldoende voor een krachtige klank met sterke basweergave. Geniet van je filmervaring alsof je in de bioscoop zit.

Getuned door Technics

Alle luidsprekers van de GZW2004 zijn getuned voor de meest nauwkeurige audioweergave door Technics, de arm van Panasonic die we kennen voor zijn high-end audioapparaten. Processing gebeurt met dezelfde JENO Engine die je ook terug vindt in high end muzieksystemen zoals de Technics Ottava f.

Zoek je nog krachtigere basweergave, dan kan je de GZW2004 aansluiten op een externe subwoofer via de hoofdtelefoonuitgang. Via de menu’s bepaal je het volume en de cut-off frequentie van de subwoofer.

Aandacht voor gebruiksgemak

Met My Home Screen 4.0 legt Panasonic extra nadruk op het gebruiksgemak. Het Home scherm is eenvoudig aan te passen met je favoriete apps zoals Netflix, Prime Video of YouTube, live tv zenders en externe bronnen. In één stap schakel je zo naar een andere bron. De televisie herkent zelfs welke bronnen je regelmatig bekijkt en stelt zelf voor om die op het Home scherm te plaatsen. De ‘My App’ toets op de afstandsbediening kan je zelf toekennen aan een favoriete toepassing. En de ‘Picture’ toets laat je toe om snel van beeldmode te wisselen.

De GZW2004 werkt met Google Assistant en Alexa waardoor je een hele reeks stemcommando’s kunt gebruiken. Pas het volume aan, verander van kanaal of zet de televisie uit, allemaal met een eenvoudig stemcommando.

TV kijken zonder settopbox

De GZW2004 is uitgerust met een Twin Tuner voor digitale tv (terrestriëel, kabel of satelliet) en een dubbele CI+-Slot. Opnemen kan eenvoudig naar een externe USB harde schijf en je kunt tegelijk opnemen en ondertussen naar een ander kanaal kijken.

Lees ook onze Panasonic GZW2004 review.

Dit artikel is geschreven in opdracht van Panasonic.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (11)

Maarten

Maarten
31 maart 2019 om 09:50

Is dit een review of een reclame bericht?
Hoe vaak er in de tekst ‘fantastisch’ ‘beste’ of ‘geweldig’ staat lijkt het wel van Panasonic zelf af te komen.

Inloggen


31 maart 2019 om 10:46

Het staat er drie keer bij zelfs..

Inloggen
Job

Job
31 maart 2019 om 14:25

Dat staat er toch ook duidelijk?

“Dit artikel is geschreven in opdracht van Panasonic.”

Inloggen
Jim

Jim
01 april 2019 om 12:29

Inderdaad.Kijk er niet van op als er een leuk douceurtje van Panasonic voor de schrijver de basis is voor deze “advertentie”.

Inloggen


01 april 2019 om 14:24

Wat bedoel je? Het is letterlijk een gesponsord artikel dus ik snap de heisa niet. Dit is normale gang van zaken. We zijn een bedrijf en doen helaas geen vrijwilligerswerk. Daarbij communiceren we het transparant.

Inloggen
Frans

Frans
31 maart 2019 om 15:04

wensdromen van de fabrikant, dus

Inloggen
Audiofreak1

Audiofreak1
31 maart 2019 om 15:38

Blijft een van de beste merken! En dat is fantastisch!

Inloggen
Frans

Frans
31 maart 2019 om 15:44

dan kunnen we even goed de websites van de fabrikanten raadplegen.

Inloggen
Bert

Bert
31 maart 2019 om 16:26

Ik bezitnog steeds een full hd plasma en geeft een perfect beeld

Inloggen
sir oled

sir oled
31 maart 2019 om 22:23

Niet voor niets keer op keer verkozen als beste oled scherm en zolang we weten dat het geschreven is door de fabrikant is er weinig op tegen.

Inloggen
Christiaan

Christiaan
01 april 2019 om 14:48

Ik heb in het bezit van een plasma txp-zt 60 st 60 van Panasonic wat een monster van een een tv redelijk oud en die kleuren natuurlijk en scherp top television volgens de ouderdom ze maken dit niet meer oerdegelijk

Inloggen
yah

yah
06 april 2019 om 10:59

Wil je niet teleurstellen of je ervaring verpesten, maar was ook een plasma fan, heb pioneers laatste topper gehad, welke fantastisch was, heb panasonic plasma gehad welke ik toch echt niet in de buurt vond komen van de pioneer. Maar beide verbleken ze bij mijn LG C7 oled. Zou niet meer betaald willen kijken naar het onrustige beeld van plasma welke overduidelijk flikkert en ook niet zo scherp zijn als een 4k oled. Je wilt echt niet anders meer als je het zou hebben.

Inloggen
Michel

Michel
01 april 2019 om 19:01

Vergeten een klein detail… Paneel komt uit de fabriek van….

Idd… Niet van Panasonic:)

Inloggen
JACK

JACK
02 april 2019 om 02:18

Het is voor de eerste keer dat ik (net als andere mensen hierboven) het gevoel heb dat -in elk geval- de titel niet goed gekozen is. Het artikel (de advertentie) is, zoals inderdaad wel netjes vermeld, geschreven door de redactie van deze site, in opdracht van Panasonic. De waardering “meest veelzijdige OLED-tv die je kunt kopen” is dan ook bedacht door deze website. Hoe moet ik dat nu interpreteren? Er staat weliswaar “ADV” bij, maar mijn gevoel over alle andere, wél objectieve reviews op deze website loopt nu een kleine deuk op. Helaas. Ik ben verder een groot fan van deze website en alle objectieve reviews, anders had ik nu niet eens deze moeite genomen om te reageren. Misschien is er een andere manier om uit de kosten te komen. Ter overdenking.

Inloggen
Wesley Akkerman

Wesley Akkerman
02 april 2019 om 10:17

Hey Jack,

Aangezien het om een advertorial gaat, kijkt de adverteerder natuurlijk mee over de schouder van de redacteur die dit geschreven heeft. Niet elke zin komt dus letterlijk uit onze koker. Dat is een andere werkmethode dan wanneer we onze onafhankelijke reviews schrijven. Fabrikanten mogen dan ook altijd meekijken, wat meestal achteraf gebeurt na publicatie, maar inhoudelijk veranderen we niets aan de tekst. Onze mening is onze mening. Punt. Een advertorial is natuurlijk niet onze mening.

Zodoende is het heel gemakkelijk om advertenties/ advertorials en recensies uit elkaar te houden. Deze advertorial doet verder niets af aan onze reviews. Die staan los van elkaar en worden ook vanuit twee aparte mensen gecoördineerd op de redactie. Er vindt dus ook geen kruisbestuiving plaats, mochten we hetzelfde product recenseren als in een advertorial.

Een andere manier om uit de kosten te komen — het is een lastig verhaal op internet, zoals je wellicht begrijpt. Advertenties aan de zijkanten werken niet meer. Mocht je andere ideeën hebben, dan kun je die altijd doorsturen.

Inloggen
Peter

Peter
02 april 2019 om 11:13

Absoluut, Mike het is amazing en je krijgt er ook een messenset en kurketrekker bij, denk daar maar eens over na!

Inloggen
Jack

Jack
02 april 2019 om 11:39

Hey Wesley,

Bedankt voor je uitgebreide antwoord. Je vroeg me om mee te denken.

Ik zou de subtiele affilliate-links die nu onderaan reviews staan, zeker behouden en op een subtiele manier nog beter benutten zonder dat ze storend worden. Zoals ze nu zijn, vind ik ze niet storend en zelfs bijzonder handig om snel een gestructureerd beeld te krijgen van de in het artikel besproken modellen en bijbehorende prijzen.

Het eigen magazine biedt ook nog talloze mogelijkheden. Op die plek kunnen adverteerders ruimschoots plek krijgen. Verder kun je werken met nog meer kleinere betaalde uitgaven/pdf’s, zoals ook Consumentenbond die aanbiedt. Dit kan dan gaan om niche-onderwerpen.

De kritiek die nu door mensen gegeven wordt is opbouwend bedoeld. De trouwe lezers zijn zeer nauw betrokken bij jullie hoge kwaliteit en wensen de website alle goeds toe, maar vinden blijkbaar dat de toonzetting ineens wijzigt van artikelen/advertorials en raken in de war. Op wrbsites van mindere kwaliteit, hadden zij niet eens gereageerd.

Inloggen
peter

peter
04 april 2020 om 12:59

beter is er gewoon niet heeft zijn eigen allang bewezen de naam panasonic

Inloggen